Facebook Twitter Email Pinterest

Suvi Jyrkiäinen joutui keskeyttämään rallin SM-sarjan kesäkauden avauksessa Pohjanmaalla

22.05.2023 / Toni Lönnroos / Suvi Jyrkiäinen Racing -viestintä

Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyi Seinäjoen ympäristössä ajetulla Pohjanmaa Rallilla, kyseessä oli juhlakilpailu, ralli täytti viisikymmentä vuotta. Hämeenlinnalainen Suvi Jyrkiäinen osallistui kartanlukija Tuomas Pöntisen kanssa uuteen, naiskuljettajille tarkoitettuun cup-arvoiseen rallisarjaan. Jyrkiäinen ja Pöntinen ajoivat sarjassa V1600-luokan Ford Fiestalla, mutta matka päättyi toisena kilpailupäivänä moottoririkkoon. 

Pohjanmaalla ajettiin perjantaina kaksi erikoiskoetta, Jyrkiäinen ajoi ensimmäiselle erikoiskokeelle neljänneksi parhaan ajan, eroa kolmanteen sijaan oli 6,5 sekuntia. Tässä vaiheessa vaikutti, että voimakkailla F-ryhmän autoilla ajavat karkaavat, ja vakioautot kilpailevat keskenään. Toisella erikoiskokeella tilanne sijoitusten osalta pysyi samana, yötauolle Jyrkiäinen ja Pöntinen tulivat neljäntenä. 

- Perjantaina saatiin nuotit hyvissä ajoin valmiiksi, oli pitkä aika odotella illan pätkiä. Vähän jännitti lähteä juuri vaihdetun moottorin kanssa kisaan, mutta kaikki pelasi hienosti. Ajo oli etenkin nopeissa paikoissa liian varovaista, sitä halutaan parantaa huomenna, Jyrkiäinen kertoo myöhään perjantai-iltana.

Lauantaina Jyrkiäinen ja Pöntinen pääsivät hyvään vireeseen heti aamusta, kaksikko ajoi päivän ensimmäiselle erikoiskokeelle kolmanneksi parhaan ajan, ja kavensi eroa edellä olevaan, Toyota Altezzalla ajavaan Elina Valtaalaan. Rallin neljännellä erikoiskokeella Valtaala oli vuorostaan nopeampi, ero kasvoi kahteenkymmeneen sekuntiin. Samaisella erikoiskokeella kanssakilpailija joutui keskeyttämään toiselta sijalta, joten Jyrkiäinen nousi kolmanneksi. Viidennellä erikoiskokeella päättyi Jyrkiäisen kilpailu, Jyrkiäinen ja Pöntinen jäivät pätkän varrelle.

- Lauantaiaamuna oli tiukka siirtymä kolmoselle ja kerittiin aikatarkastusasemalle juuri omalla minuutilla, siitä jäi hyvä hoppu päälle ja päästiin hyvään vauhtiin pätkälläkin. Ero luokan kärkeen oli tällä erikoiskokeella pienin, vaikka siellä oli puolentoista kilometrin suora, jossa muut naiset saivat varmasti pitkän kaulan. Ajo parani lauantaina, sain paljon luottoa soralla ajamiseen. Keli oli upea, reitti hieno ja meillä oli Tuomaksen kanssa hauskaa, kunnes pari kilometriä ennen maalia meno alkoi hyytymään ja koneen lämmöt nousivat. Harmittaa että kisa jäi puolitiehen, nyt pitää vain selvittää mikä autossa on vikana, että päästään mahdollisimman pian taas ajamaan. Kiitoksia koko meidän tiimille ja kaikille tukijoille, rallista jäi kuitenkin positiivinen fiilis, sillä luottoa tekemiseen on tullut paljon viime vuoteen verrattuna, Jyrkiäinen päättää. 

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu Itäralli ajetaan Joensuun ympäristössä 16.-17. kesäkuuta.

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa