Facebook Twitter Email Pinterest

Timosen SM-pisteet olivat valua viimeiseen ojaan

22.05.2023 / Jani Seppälä / Timonen Racing tiedotus

Lahden Urheiluautoilijoita edustavan Henri Timosen kausi Ralli SM -sarjassa jatkui perjantaina ja lauantaina ajetussa SM Pohjanmaa Rallissa. Kauden neljänteen osakilpailuun Seinäjoelle Timonen starttasi kartanlukija Jussi Kärpijoen (RaisUA) kanssa SM2-luokan pistetaulukon nelossijalta.
 
Seinäjoen osakilpailu tarjosi kuljettajille ajettavaa kahdeksan erikoiskokeen verran, mittaa näillä yhteensä 106 kilometriä. Kaksi erikoiskokeista ajettiin jo perjantaina illansuussa.
 
Perjantai käynnistyi hieman kankeasti eikä lauantai-aamun avauskaan vielä tuottanut suuria onnistumisen tunteita Timosen autokunnassa. Lauantain toiselta erikoiskokeelta alkaen alkoi kuitenkin jälleen punainen lanka tekemiseen löytyä ja Ford Fiesta Rally3:n ominaisuuksista saatiin enemmän irti. Samalla osa kanssakilpailijoista ajautui ajovirheisiin tai ongelmiin rengasrikkojen kanssa ja Timosen autokunta nousi jo niin tutuksi tulleelle nelostilalle, joka pysyikin maaliin asti hallussa. Sarjajohtaja Benjamin Korhola koetti kovalla loppukirillä vielä hyökätä mutta jäi lopulta 3,9 sekunnin päähän taakse. 
 
Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä Timonen ja Kärpijoki tiedostivat takaa Korholan muodossa lähestyvän uhkan, päivän parasta ajoa tarvittaisiin ja virheisiin ei olisi varaa jos nelostilan haluaisi pitää.
 
- Viimeisen pätkän maalimutkassa tultiin liian kovaa liian isolla vaihteella mutkaan ja auto spinnasi ojaan. Jumissa oltiin muutama minuutti, mutta onneksi olimme ennättäneet suoriutua ajanottokennojen ohitse, huokaisee Timonen.
 
- Kisan alussa oli tosiaan pientä alkukankeutta, johtui varmaan vähäisestä testaamisesta mutta loppua kohti tekeminen parani. Jälkiviisaana voinee sanoa että kisaviikolle olisi pitänyt joku testi saada alle. Renkaat ja kalusto toimi hyvin, mitään ongelmia ei meillä niiden suhteen ollut.
 
- Olosuhteet olivat paikoitellen liukkaat varsinkin perjantaina. Meillä onneksi säästyi renkaat ehjinä vaikka muutaman kerran mentiinkin terävien kivien yli, summaa Timonen kilpailua.
 
Kilpailun lopullisten tulosten suhteen tilanne jäi lopulta SM2-luokan virallisten tulosten osalta auki ja tulokset on julkaistu ehdollisena. Kilpailijoiden tulee ilmoittaa kilpailussa käytettävät renkaat ennalta rengastietolomakkeella. Muutamalla kilpailijalla havaittiin teknisellä alueella huoltoon tullessa alla rengas jota ei ollut ilmoitettu lomakkeella. Sanktiona tästä oli kilpailusta sulkeminen kilpailunjohtajan päätöksellä. SM2-luokan voittajaksi ajaneen Henri Hokkalan tehtyä vetoomuksen saamastaan rangaistuksesta sai hän ajaa kilpailun loppuun ja AKK:n vetoomusoikeus käsittelee asian aikanaan.
 
Tämän johdosta ei siis ole varmuutta onko Timosen autokunta lopulta kolmas vai neljäs. Kolmas sija nostaisi Timosen vain pisteen päähän sarjan kolmantena olevasta Ville Ruokasesta, mutta samalla Kristian Nieminen nousisi takaa useammalla pisteellä lähemmäksi.
 
-Nooh, mieluummin tietenkin kolmas sija, mutta se jää myöhemmin nähtäväksi. Podium-tunnelmaa siihenkään ei tietenkään jälkeenpäin saa liitettyä, pohdiskelee Timonen.
 
(1. Henri Hokkala 55:01,6)
2. Kristian Nieminen 55:32,2
3. Jesse Kallio 55:43,8
4. Henri Timonen  57:44,9
5. Benjamin Korhola 57:48,8
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa