Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Nieminen avasi kesäkauden podiumilla

24.05.2023 / Nieminen Racing -tiedotus

Rallin SM-sarjan kesäkausi avattiin tällä kertaa Seinäjoella 50-vuotista taivaltaan juhlineella Pohjanmaa Rallilla. Kilpailu oli kaksipäiväinen ja ajettavaa kertyi reilut 100 ek kilometriä. Jyväskyläläisellä Kristian Niemisellä oli edessään ensimmäinen soralla ajettava SM-osakilpailu nelivetoisella kalustolla ja oltiinhan tätä jo odotettukin. 
 
- Hyvät ovat kyllä fiilikset lähteä kisaamaan. Sora on aina ollut itselle se mieluisampi alusta ja kun melko pienestä neliveto kokemuksesta huolimatta jo lopputalvesta saatiin ihan hyvä vauhti päälle niin mielenkiinnolla odotan mitä soralla saadaan aikaan. Testiä ollaan päästy ajamaan melko vähän, mutta siinä suhteessa uskon, että kaikki ovat samalla viivalla. 
 
Kilpailu alkoi perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella joille syntyivät luokan toiseksi ja kolmanneksi nopeimmat kellotukset ja pienistä marginaaleista johtuen tämä tarkoitti sitä, että yötauolle siirryttiin luokan kolmantena 2.7 sekuntia kärkeä perässä. 
 
- Avattiin kisa ihan hyvin. Ajaminen tuntui luontevalta ja tultiin rennosti ja varmasti ilman suurempia virheitä. Kakkospätkän loppupuolella n.3 kilometriä ennen maalia osuttiin kiveen, jonka jälkeen rengas alkoi täristämään hullun lailla. Oltiin varmoja, että meni rengas ja jouduttiin rauhoittamaan ajoa, mutta lopulta selvisi renkaan rungon vaurioituneen ja tärinä syntyi tästä syystä eikä rengas varsinaisesti tyhjentynyt. 
 
Lauantaina oli luvassa pitkä päivä ja ensimmäisen illan tulokset enteilivät tasaista kilvanajoa kärkisijoista. Ennen päivähuoltoa ajettiin 3 erikoiskoetta, erikoiskoe ajat olivat tasaisia, mutta terävin lyönti uupui kuskin tekemisestä ja se aiheutti hieman harmaita hiuksia muutoin hyvällä mallilla olleeseen kisaan. Huoltoon saavuttiin SM2-luokan sijalla kaksi. 
 
- Alkoi aamu hieman ankeasti eikä hyvää rytmiä ajamiseen löytynyt. Jarrutuspaikat ovat liian hukassa ja ajaminen muutoinkin kovin varovaista. Tätä samaa rataa on jatkunut koko aamupäivän lenkin, joskin paikoittain ollaan tultu myöskin ihan hyvin, mutta se ei riitä. Virheet karsimalla olisi edellytykset paljon parempaan, auto tuntuu kyllä hyvältä, totesi kuljettaja päivähuollossa. 
 
Tässä vaiheessa kilpailua koettiin ehkäpä päivän puhututtanein aihe kun kilpakumppani Hokkala suljettiin kilpailusta sääntörikkeen vuoksi. Tämän tiedon valossa näytti siltä, että kaksikko siirtyi luokan johtoon ja kun tiedossa oli pätkiä joissa rengasrikon riski oli paikoin melko suuri, vaikutti tämä myös osaltaan loppupäivän strategiaan. 
 
- Hieman yllättäen tämä tieto meillekkin tuli, mutta kun tiedettiin rengasrikon mahdollisuus paikoitellen isoksi niin päätettiin ajaa loppupäivä maltilla eikä hukata tulosta omaan tyhmään virheeseen, koska siellä maalissa ne tämänkin lajin sijoitukset vasta jaetaan ja joskus pitää myös osata malttaa. 
 
Kaksikko toteutti suunnitelmansa onnistuneesti, joskin maaliin saavuttaessa aiemmin kilpailusta suljettu Hokkala jatkoi edelleen myös kilpailuaan ja saapui maalilipulle ensimmäisenä sen hetkisen tiedon mukaan ja kilpailun palkinnot jaettiin tässä järjestyksessä. 
 
- Vähän tuli hässäkkää tähän loppupäivään. Jonkin verran epäselvä tilanne varmaan kaikille ja päivällä annettu päätös vaikutti ainakin meidän loppukilpailun läpivientiin taktisesti. Jos tilanne olisi ollut toinen niin ei olisi kyllä kakkossijaa ruvettu varmistelemaan siinä vaiheessa, voitosta tänne lähdettiin ajamaan. 
 
Kilpailun tulokset ovat luokan osalta tällä hetkellä ehdolliset ja viimeisimpien tulosten perusteella Hokkalan tulos hylättiin ja kaksikko on SM2-luokan voittaja. Tapaus on kuitenkin AKK:n vetoomusoikeuden käsiteltävänä ja ratkaisu tähän saadaan aikanaan. 
 
- Oli lopputulos mikä tahansa niin katseet on käännetty jo kohti Joensuuta. Ei ole meidän tehtävä murehtia päätöksestä vaan se on eri ihmisten hommaa. Lajia, sarjaa ja kilpailijoita koskevat tietyt säännöt ja näiden pohjalta asialle pitäisi saada kyllä oikea ratkaisu. 
 
- Kokonaisuutena viikonlopusta jäi paljon hyvääkin. Silloin kun koko paketti pelaa niin vauhtia riittää ehdottomasti taistelemaan korkeimmista pysteistä. Tällä kertaa toinen kisapäivä oli osittain miehen huonoutta sen enempää selittemättä, aina ei näissäkään hommissa ole paras päivä, päättää Kristian. 
 
Rallin SM-sarja jatkuu 16-17.6 Joensuussa Itärallin merkeissä. 
 
Instagram: Nieminen_racing 
Facebook: Nieminen Racing
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa