Facebook Twitter Email Pinterest

Heikkilältä haastava Puolan EM-ralli - Taisteli sunnuntaina viidenneksi

24.05.2023 / Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

Mikko Heikkilä on sijoittunut viidenneksi Puolan EM-rallissa. Ongelmat auton säätöjen kanssa maksoivat lauantaina aikaa, jota nurmijärveläiskuljettaja lähti ajamaan sunnuntaina kiinni.

Mikko Heikkilä, 31, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 26, kanssa, ovat sijoittuneet viidenneksi Puolassa ajetussa rallin Euroopan mestaruussarja ERC:n kauden kolmannessa osakilpailussa. Auton säätöjen kanssa lauantaina kipuillut Heikkilä nousi tuloslistoilla sunnuntaiksi autoon tehtyjen muutosten osuttua enemmän kohdalleen. The Racing Factory -tallin Skoda-kuljettaja suuntaa täyden fokuksen ensi kuun puolivälissä ajettavaan Latvian osakilpailuun.

Heikkilän lauantai alkoi haastavasti auton säätöjen ollessa epämieluisat epäonnistuneiden testien jälkeen. Koko lauantain autonsa kanssa paininut heikkilä oli kahdeksantena yleiskilpailussa iltahuoltoon tultaessa.

-Auto on pehmeä, vaikka kaiken maailman ruuvia ollaan käännetty. On aika turhautunut olo. Yritän puskea, mutta ei tunnu riittävän. Jotain pitäisi keksiä yön aikana.

Sunnuntaihin Heikkilä lähti uudella tarmolla. Aamun neljän erikoiskokeen lenkillä Heikkilä oli kolmesti viides sekä kerran neljänneksi nopein. Huoltotauolla nurmijärveläiskuljettaja vahvisti auton säätöjen olleen onnistuneempia.

-Auton puolesta päivä lähti aika paljon paremmin käyntiin. Harmi, että eilinen pilattiin hölmöilyllä säätöjen kanssa. Tänään jäädään vielä jonkin verran lähtöpaikan takia, mutta ajo ja auto tuntuvat paljon paremmalta ja helpommalta. Neljäs sija tuntuisi vielä olevan saatavilla, ja vaikkei sitä tultu tavoittelemaan, niin ei meillä muutakaan tekemistä ole. Lyödään kaasu pohjaan.

Kilpailun viimeiseen lenkkiin Heikkilä lähti vielä kovemmalla taistelutahdolla ja ajoi pohja-ajat erikoiskokeille 13 ja 15. Päivän päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella Heikkilä oli toinen napaten neljä EM-pistettä. Vauhdin kiristäminen riitti nostamaan Heikkilän viidenneksi yleiskilpailussa.

-Tiet olivat aika rajussa kunnossa, mutta ei ollut enää auraamista niin ajat paranivat. Nelossija meni tiukalle, ja vaikkei viitossijaa lähdetty hakemaan ja tulos ei tyydytä, niin oli todella hauskaa ajaa kilpaa (Mads) Östbergin kanssa, ja olimme molemmat siitä samaa mieltä. Tosi sääli, että tehtiin väärä valinta säätöjen kanssa eilen. Voittoon ei välttämättä olisi vauhti riittänyt, mutta sen jälkeen oltaisiin voitu vastata.

Vaikkei viikonloppu vastannut odotuksia, kilpaileminen Puolassa oli Heikkilän mieleen. Heikkilä tahtoo kiittää yhteisstyökumppaneitaan sekä kaikkia häntä tukeneita haaastavasta kilpailusta.

-Kiitokset yhteistyökumppaneille mahdollisuudesta olla täällä. Vaikka olen pettynyt tulokseen, niin olen todella kiitollinen, että saadaan olla mukana, tavalliselle tallaajalle on harvinaista herkkua ajaa kilpaa Euroopassa. Erityiskiitokset Michelinille kestävistä renkaista. Ja kiitokset seuraajillemme ja meitä kannustaneille.

ERC-sarja jatkuu Latviassa 17.-18.6. TET Rally Liepajalla.

ERC 79th Rally Poland lopputulokset:

1.     Martins Sesks                  1:34:57,8                              Skoda Fabia RS Rally2        LVA
2.     Hayden Paddon               1:35:374            +39,6           Hyundai i20 N Rally2         NZL
3.     Mikolaj Marczyk               1:36:02,7           +1:04,9       Skoda Fabia RS Rally2        POL
4.     Mads Ostberg                  1:36:10,7           +1:12,9       Citroen C3 Rally2               NOR
5.     Mikko Heikkilä              1:36:14,5           +1:16,7      Skoda Fabia Rally2 Evo   FIN

Kuva:  @World / Red Bull Content Pool

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa