Facebook Twitter Email Pinterest

Rengasrikko pudotti Korholan palkinnoilta Seinäjoella – kärkipaikka säilyi sarjapisteissä

25.05.2023 / Benjamin Korholan tiedotus

Talvikaudella lähes täyspotin sarjapisteitä kerännyt SM2-luokan kärkikaksikko Benjamin Korhola ja Pekka Kelander lähti luottavaisin mielin kesäkauden avauskisaan SM Pohjanmaa Ralliin. Takana oli onnistuneet soratestit ja nuotituksen jälkeen pistenälkä oli kova.

- Hyvillä fiiliksillä lähetään ajamaan illan pätkille. Reitti on kovavauhtinen niin kuin täällä päin yleensäkin. Paljon pitkiä suoria, pitää saada jarrupaikat osumaan kohdilleen, kertoi Korhola perjantai-iltana lähdön alla.

Seinäjoella SM2-luokan kisa jatkui talven tapaan Korholan ja Henri Hokkalan tiukkana sekuntikamppailuna. Perjantai-illan huoltoon tultiin Hokkalan johtaessa 1,9 sekunnilla ja lauantaiaamun avauserikoiskokeen jälkeen ykköseksi oli siirtynyt Korhola 1,2 sekunnin turvin. Sitten Korholan kohtaloksi tuli monen muun kuljettajan tavoin EK4:n ”surullisen kuuluisa” maakivi. Rengasrikko ja sitä seurannut renkaanvaihto pudotti Korholan viidenneksi lähes 3 minuuttia kärjestä.

- Oli hyvää taistelua ja kärkeenkin noustiin, mutta sitten nelosella meni rengas ja jouduttiin se vaihtamaan, kun oli niin alkupäässä pätkää. Eroa edessä oleviin on aika paljon, joten koitetaan nyt ottaa ne pisteet, mitä on saatavilla, harmitteli Korhola päivähuollossa.

Maaliin Rautio Motorsport 2 -tiimissä kisakohtaisella sopimuksella kilpailevat Korhola ja Kelander tulivat viidenneksi nopeimpana autokuntana. SM2-luokan lopputulokset ovat toistaiseksi ehdolliset, joten lopullinen sijoitus varmistuu ajallaan. Varmaa on kuitenkin se, että Korhola jatkaa neljän ajetun osakilpailun jälkeen pistejohdossa kohti kesäkuussa ajettavaa Itärallia.

- Totta kai rengasrikko harmittaa, koska mahdollisuudet olisi ollut ajaa voittoon. Mutta muuten omasta tekemisestä jäi ihan hyvä fiilis ja vauhti oli hyvää koko ajan, summasi Korhola maalissa.

Tulokset ja sarjapisteet: https://www.rallism.fi/content/fi/1/10092/Tulokset.html

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa