Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm hakee Sardiniasta MM-pisteiden sijaan kokemusta

30.05.2023 / Marko Mäkinen

WRC2-luokan hallitseva mestaripari Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen eivät aja tulevana viikonloppuna kauden kuudennessa MM-osakilpailussa Sardiniassa MM-pisteistä, vaan he hankkivat rallista tulevaisuutta varten kokemusta. Lindholm ja Hämäläinen ovat kilpailleet Sardiniassa kerran aiemmin kaudella 2021.
 
Viiden ajetun MM-osakilpailun jälkeen rallin WRC2-luokassa neljäntenä ajavat Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen eivät kilpaile Sardinian MM-rallissa MM-pisteistä vaan ajavat tulevaisuutta varten kokemusta. WRC2-luokan mestaruudesta ajavien autokuntien pitää nimetä seitsemän MM-rallia, joissa he kilpailevat MM-pisteistä. Näistä lopullisiin MM-pisteisiin lasketaan kuuden parhaan osakilpailun tulos.

Kolmessa osakilpailussa tänä vuonna MM-pisteistä ajanut Lindholm taustajoukkoineen päätyi siihen, että neljä pisteisiin oikeutettavaa ja jäljellä olevaa MM-rallia Lindholm ajaa kesän ja syksyn aikana.

GRX-tiimin kaksikko kilpailee Sardiniassa nyt toista kertaa. Kaudella 2021 heidän ensimmäinen Sardinian MM-ralli päättyi avauspäivän seitsemännelle erikoiskokeelle jäähdyttäjärikon takia moottorin ylikuumenemiseen ja keskeytykseen. Moottori vaurioitui tilanteessa niin, ettei suomalaiskaksikko tuolloin päässyt enää jatkamaan rallia.

- Edellisen kerran ajoimme Kataloniassa 2021 MM-rallia ilman että kilpailimme MM-pisteistä. Ja silloinkin Reeta oli toimi "ykkösohjaajana", Lindholm hymyilee.

- Koimme, että Sardinia on kisa, johon halusimme lähteä ja hakea ensisijaisesti oppia ja kokemusta. Kysymyksessä on meille käytännössä uusi kisa, kun siltä edelliseltä kerralta meiltä jäi kaksikolmasosaa rallia ajamatta. Ajamme pisteistä myöhemmin loppukesästä ja syksystä meille ennalta tutummissa MM-ralleissa, jotka myös sopivat siten meille paremmin, Lindholm perustelee.

Sardinian MM-rallin reitti on vaativa, paikoin pehmeäpohjaista hiekkapintaista tiestöä. Myös kuumuus ja kahteen kertaan ajettava peräti 49.90 km mittainen Monte Lerno - Sa Concheddan erikoiskoe tuo ralliin omat haasteensa.

- Edessä on pisin EK, jolle olen koskaan startannut. Siellä tulee pitää huolta renkaista, että ei ihan heti kuluta niitä loppuun. Vauhtia tulee samalla pitää yllä, mutta samalla pitäisi myös pysyä ongelmien ulkopuolella. Haastavaa ihan varmasti, Lindholm toteaa.

- Meillä ei ole muita isompia tavoitteita, kun tehdä oma maksimisuorituksemme ja päästä maaliin. On hienoa, että olemme kisassa mukana. Yhteistyökumppaneille iso kiitos tästä mahdollisuudesta. Se on tärkeä asia meille, että pystymme kartuttamaan jossain rallissa MM-pisteiden sijasta myös kokemustamme, Lindholm muistuttaa.

Sardinian MM-rallissa ajetaan kaikkiaan 19 erikoiskoetta ja 320.88 EK-km. Ralli käynnistyy torstai-iltana Olbiassa klo 19:05 yleisöerikoiskokeella (3.20 km). Ralli jatkuu perjantaina klo 9:40, ja edessä on heti rallin pisin kilpailupäivä. Päivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta ja 138.04 EK-km. Ohjelmaan kuuluu muun muassa rallin pisin EK, kahdesti päivän aikana ajettava Monte Lerno - Sa Conchedda (49.90 km).

Lauantain ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta (133.62 km) ja rallin päätöspäivänä sunnuntaina vielä neljä erikoiskoetta (46.02 km). Kahdesti ajettava Sardegna (7.79 km) on rallin päättävä Power Stage -erikoiskoe, joka käynnistyy klo 13:15 Suomen aikaa.
 
WRC2-luokan pistetilanne: 
1. Yohan Rossel (F) Citroën 65
2. Oliver Solberg Škoda (SWE) 64
3. Gus Greensmith (Škoda GB) 62
4. Emil Lindholm Škoda (FIN) 44
5. Nikolai Gryazin Škoda (ANA) 38

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa