Facebook Twitter Email Pinterest

Janni Hussille on tarttunut oppia matkaan jokaiselta kilometriltä

15.06.2023 / Secto Automotive Labs / Viestintä

Rallin SM-sarja jatkuu viikonloppuna, kun kauden viides osakilpailu ajetaan 16.-17.6. Joensuussa, jossa juhlitaan samalla Itärallin 60-vuotista taivalta. Kaksipäiväiseen kilpailuun lähtee Secto Automotive Labsin kuljettajat Heikki Kovalainen (SM1-luokka) kartturi Janni Hussin kanssa sekä Justus Räikkönen (SM3-luokka) kartturinaan Mikael Korhonen. Luvassa on noin 95 erikoiskoekilometriä Pohjois-Karjalassa. 

Secto Automotive Labs projektina tavoitteena on kestävän kehityksen ratkaisujen testaus vaativimmissa moottoriurheilun olosuhteissa rallin erikoiskokeilla, siksi osallistuminen rallin SM-sarjaan on erityisen kiinnostavaa. Kehitystyö on ensisijaista, vaikka kuljettajien vauhti onkin kasvanut läpi kauden. Justus Räikkönen on johtanut SM3-luokkaa läpi kauden ja on toiseksi sijoittuneen Tuomas Välilän kanssa karkumatkalla keskinäisen kamppailun ollessa kuitenkin vielä tiukkaa

Autokunta Kovalainen - Hussi on entisestään löytänyt yhteistä säveltä rallitaipaleilla. Janni Hussilla on nyt kolme SM-rallia takana ja sarjassa olisi toinen mokoma edessä. Hussi kartturoi rallia kilpailuissa ensimmäisen kerran alle vuosi sitten. Oppia on kertynyt mukaan jokaiselta kilometriltä.

“Opin koko ajan enemmän, ja kun opin niin nälkä vain kasvaa lisää. Kartturin perustehtävät alkavat sujua jo rutiinilla niin pystyn tekemään taas lisää ja enemmän rallin eteen”, hyväntuulinen Hussi kommentoi matkalta kohti Joensuuta.

Valmistautuminen Joensuun ralliin on sujunut erinomaisessa vireessä. Hussi odottaa paljon tulevaa rallia, kun sukujuuretkin vievät Pohjois-Karjalaan. “Kuin kotia palaisi”, hän tunnelmoi. Kuljettaja-kartturi parin yhteistyö on syventynyt koko ajan. “Seinäjoella otimme Heikin kanssa yhteistyössä isoja harppauksia eteenpäin. On hienoa nähdä, miten vauhtia tulee koko ajan lisää”. Kovalaiselle asfaltti on erittäin tuttu pinta Japanin rallisarjasta, mutta nyt alkaa tuttuutta löytyä myös muihin alustoihin.

SM-rallin jälkeen Secto Automotive Labsin katse kääntyy tietenkin koko organisaation vuoden kohokohtaan Secto Rally Finlandiin, joka ajetaan Jyväskylässä 3.-6.8.2023. Myös Hussin kesä menee pitkälti rallin parissa. Kalenterissa on useampi ralli katsottuna, mutta erityisesti hän odottaa reissua Jyväskylään. “Se on oikea juhlaviikko Suomessa. Riittää karnevaalia koko viikon ajaksi ja toivon tietysti suomalaismenestystä”. Jännitystä Keski-Suomessa varmasti riittää.

Itäralli, Joensuu: Itäralli

Lisätietoja Secto Automotive Labs -kehitysympäristöstä, jossa tutkitaan fossiilittomien ratkaisujen käyttöönottoa autoilussa: SECTO AUTOMOTIVE LABS

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Sami Heiskanen
Puh. 040 7287851
sami.heiskanen@secto.fi

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa