Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvist tähtää kärkipäähän Itärallissa

15.06.2023 / Jani Seppälä / Raoul Dahlqvist tiedotus

Raoul Dahlqvistin (E-TMK/UA) mitalikamppailu SM4-luokassa jatkuu perjantaina ja lauantaina ajettavassa Itärallissa. Pohjanmaa Rallin tapaan kartanlukijana Dahlqvistin Ford Fiestassa istuu Arttu Vastamäki (HuiUA). Kauden viides osakilpailu Joensuun ympäristössä haastaa kuljettajia kaikkiaan yhdeksällä erikoiskokeella joilla mittaa on 96 kilometriä. 60-vuotisjuhlakilpailua juhliva Itäralli startataan kahdella perjantai-iltana ajettavalla erikoiskokeella.

Joensuun ympäristön vauhdikkaita ja vaativia tiestöjä odotetaan jo innokkaasti.
 
-Hyvillä fiiliksillä kohti Itärallia, yritetään nyt olla pätkäajoissa siinä kärkikamppailussa ja jos pystyisi vielä parantamaan sijoitusta Seinäjoelta (2.) niin ei se huono olisi, mietiskelee Raoul.
 
Ajoharjoittelua ei ralliautoilun saralla varmasti koskaan ole liikaa. Ajotuntuman ylläpito ja erilaiset harjoitteet ovat kovaa valuuttaa vauhdin lisääntymiseksi, näitäkin on ennätetty Pohjanmaa Rallin jälkeen ylläpitää.
 
-Viime viikolla käytiin AKK:n leirillä Keuruulla, josta saatiin hyvin kilsoja ja torstaina kisan alla ajetaan pieni shakedown, kertoo Dahlqvist valmistautumisesta Itäralliin.
 
Ajamisen lisäksi kilpailujen välissä hoidetaan usein myös yhteydenpitoa yhteistyökumppaneihin ja sidosryhmiin. Tällä kertaa Dahlqvistin tiimin ei tarvinnut kotikylältä poistua.
 
-Käytiin kylätapahtumassa esittelemässä kalustoa ja kertomassa vähän kuulumisia. Hienosti järjestetty tapahtuma keskellä Pohjan kylää ja väkeä hyvin liikkeellä, aurinkokin paistoi taivaan täydeltä, kaikkiaan mukava päivä oli ihmisten parissa, kertoo hyväntuulinen Dahlqvist.
 
Itäralli starttaa perjantaina klo19 Mehtimäen 1,5 km:n yleisöerikoiskokeella. Lauantain reitille startataan aamulla puoli kymmenen maissa Joensuun torilta, johon kilpailun lopuksi saapuvat palkittavat autokunnat noin klo 18:40 alkaen. Kilpailun varsinaiseen maaliin ensimmäisiä autokuntia odotellaan Ivontielle muutaman kilometrin päähän torilta noin puolta tuntia aiemmin.
 
Dahlqvist - Vastamäki kilpailevat numerolla 48 ja heidän suorituksien seuraamiseen parhaat linkit löytyvät Ralli SM:n kotisivuilta. Sieltä löytyy myös linkit molempina päivinä toteutettavaan suoraan YouTube-lähetykseen kilpailusta.
 
Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa