Facebook Twitter Email Pinterest

Jere Pensas keskeytti Itärallin rajuun ulosajoon

18.06.2023 / JiiVee Korpela / Pensas Racing

Jere Pensaan ja kartanlukija Jouni Saarijärven matka SM Itärallissa katkesi kuudennella erikoiskokeella ulosajoon. Pensaan käskemä Ford Fiesta R4 -ralliauto kärsi ulosajossa isot vauriot. Pensas ja Saarijärvi kuljetettiin ulosajopaikalta ensihoitoon sairaalaan. Miehistö selvisi rytäkästä pintakolhuilla, mutta jäivät yön yli sairaalaan tarkkailuun.

Pensas Racingin miehistö oli viiden erikoiskokeen jälkeen ajamassa kauden parhaista SM3 -luokan SM-pisteistä. Kuudennella erikoiskokeella autosta puhkesi rengas. Pensas ja Saarijärvi vaihtoivat erikoiskokeella varapyörän alle ja ralli jatkui, mutta vain noin 300 metriä. Kurviyhdistelmässä auto ajautui ulos tieltä ja osui kovalla vauhdilla tietä reunustaviin puihin.

-En ole vielä keskustellut Jeren ja Jounin kanssa siitä, mikä mahtoi olla syy ulosajoon heti renkaanvaihdon jälkeen. Sillä tiedolla ei edes ole merkitystä. Pääasia, että miehet ovat kunnossa. Auto on ruman näköinen, mutta kiitos hyvien turvavarusteiden Jerelle ja Jounille ei käynyt pahemmin, kertoi tiimipäällikkö Juha Pensas.

Viime vuonna V1600 -autolla Suomen mestareiksi ajaneet Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi ovat olleet onnettaren hylkäämät vaihdettuaan tälle kaudelle SM3 -luokan Ford Fiesta R4 -autoon.

Talvella ensimmäisestä ajamastaan kilpailusta Pensas ja Saarijärvi kuittasivat luokan kolmannen tilan. Seuraavassa osakilpailussa auton tekniikka petti heti rallin alkumetreillä. Kesäkauden avauksessa rengasjumppa erikoiskokeella heitti miehet jämäpisteille. Nyt rengasrikko ja ulosajo Joensuussa jätti mietittävää loppukesälle.

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa