Facebook Twitter Email Pinterest

Konsta Saariselle nelossijan pisteet Itärallista

19.06.2023 / Jarno Saari

Ralli SM -sarja jatkui Joensuun vauhdikkailla teillä, joiden vaativuutta lisäsi helteinen keli ja välillä sankaksi yltynyt hiekkapöly. Konsta Saarinen kärsi pienistä tekniikkaongelmista, jonka myötä 18-vuotias orivesiläinen jäi ensimäistä kertaa tällä kaudella palkintosijojen ulkopuolelle.

SM5-luokassa kilpaileva Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä aloittivat kisan neljännellä sijalla, mutta toisella pätkällä kaksikko kellotti selvän pohja-ajan ja siirtyi kärkipaikalle.

PR-Racingia edustavan Mitsubishi-kuskin harmiksi EK2:n tulokset mitätöitiin kilpailunjohtajan päätöksellä, koska pölyn vuoksi olosuhteet olivat vaaralliset.

- En viitsi enää ottaa siihen kantaa, oliko tulosten nollaaminen oikea ratkaisu, mutta huono maku asiasta jäi. Näkyvyys oli paikoitellen niin heikko, että tietä ei pystynyt erottamaan, porukan nuorimmilla silmillä ja rohkealla ajolla pätkän muita kovempaa läpi ajanut Saarinen kommentoi.

Kilpailun seuraavilla erikoiskokeilla Saarisen auton moottori ei enää antanut kaikkia hevosvoimia kuljettajan käskettäväksi, jonka myötä palkintosijoille ajaminen ei tällä kertaa onnistunut. Tyytyminen oli neljänteen sijaan, vain 6,3 sekuntia kolmossijasta.

- Parhaamme yritettiin loppuun saakka, mutta auton kulku ei ollut parhaimmillaan. Pakoputki oli painunut kasaan ja ilmanputsari oli mennyt pölystä tukkoon, Konsta kertasi.

Konsta Saarinen säilytti sarjassa toisen sijansa, ja kamppailu SM-mitaleista jatkuu elokuussa Lahdessa ajettavalla osakilpailulla. Saarisen ja Ville Hautamäen edustama Co-Motorsport, johtaa tiimien välistä SM-sarjaa kahdeksalla pisteellä.

Pistetilanne 5/7 osakilpailua, Top5:
1. Ville Hautamäki 111
2. Konsta Saarinen 88
3. Arttu Lähdeniemi 80
4. Pekka Keski-Korsu 56
5. Miikka Vuokila 28

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa