Facebook Twitter Email Pinterest

Lassilalle keskeytys Ruotsin EM-rallissa

09.07.2023 / Lassilaracing tiedotus

Kauhavalaiskuljettaja Leevi Lassila debytoi ulkomailla, 7-8.7 Ruotsissa ajetussa rallin EM-sarjan osakilpailussa. Lassilan ja kartturi Mikko Lukan hyvin edennyt kilpailu loppui kilpailun 14. erikoiskokeelle tekniikkamurheisiin.

Lassilan kisa alkoi kellottamalla kilpailun kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle luokan toiseksi nopeimmat ajat. Perjantain kahdeksan erikoiskokeen jälkeen Lassila oli luokassa kuudentena. Yötauolle siirryttäessä eroa kärkeen oli reipas minuutti. Kolmospaikka oli kuitenkin vain 3,2 sekunnin päässä.

- Pari ekaa pätkää tultiin rohkeasti ja saatiin ajettua hyvät ajat. Sen jälkeen siistittiin vähän ajamista. Parille pätkälle rytmi oli vaikea löytää, mutta hyvät asetelmat kolmos sijasta taisteluun.

Lauantai aamu lähti Lassilan osalta hyvin käyntiin nousten aamun kolmen erikoiskokeen jälkeen 4. sijalle. Erikoiskokeella 12 Lassila tippui takaisin 6. paikalle, mutta taistelu säilyi tiukkana. Päivähuoltoon tullessa sijoilla 3-7 ajavat kuljettajat mahtuivat alle 11 sekunnin erolle.

- Aamun kolme ensimmäistä pätkää tuli hyvin. Neljännellä tuli vähän virheitä, ja en oikein löytänyt rytmiä ajamiseen. Mukavaa että on pientä kilpailua, yritetään kuitenkin keskittyä puhtaaseen omaan ajoon.

Huollon jälkeen ongelmat kuitenkin alkoivat. Kilpailun 14. erikoiskoe koitui Lassilan kohtaloksi. Kilpailijapari joutui keskeyttää rallin pätkän varteen auton hajottua. Syy löytyi irronneesta vauhtipyörästä.

- Auto alkoi puolenvälin paikkeilla hyytyä, ja pian konehuoneesta alkoi kuulua kovaa kolinaa. Pysäytettiin heti ja todettiin että ei lähdetä yrittämään pidemmälle. Harmi homma ettei päästy maaliin asti, kilpailu kuitenkin sujui tähän asti hyvin. Paljon oppia ja uusia kokemuksia kuitenkin saatiin matkaan.

Kuva: Lassilaracing

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa