Facebook Twitter Email Pinterest

Rautio Motorsportin Roope Korhonen varmisti WRC3-luokan mestaruuden!

23.07.2023 / Rautio Motorsport

Rautio Motorsportin Roope Korhonen varmisti WRC3-luokan mestaruuden luokkavoitolla Viron MM-rallissa yhdessä kartanlukijansa Anssi Viinikan kanssa. Kaksikon taktiikkana oli lähteä hyvällä perusvauhdilla, mutta välttää isoja riskejä. Pitkässä rallissa taktiikka osoittautui lopulta oikeaksi. Perjantaina tallikaveri Benjamin Korhola oli huimassa vauhdissa takoen pohja-aikoja toisensa perään, mutta sortui lopulta ajovirheeseen. Korholan keskeytyksen jälkeen Korhonen siirtyi kärkeen ja hallitsi rallia maaliin saakka.

Kilpailu alkoi perjantaina varsinaisilla metsäerikoiskokeilla torstain lyhyen yleisöpyörityksen jälkeen. Ohjelmassa oli kolme kahteen kertaan ajettavaa erikoiskoetta ja päivän päätteeksi vielä yksi kertaalleen ajettu pikataival. Varovaisen alun ja tiimikaverin keskeytyksen jälkeen nuori kuljettajalupaus löysi vauhdin ja siirtyi päivän päätteeksi 55 sekunnin luokkajohtoon.

-Vähän ehkä varovasti aloitettiin, mutta toisaalta kaikki meni lähes suunnitelman mukaan. Benjaminille harmittava ulosajo, hän oli hyvässä vauhdissa. On nämä mahtavia pätkiä ja kaikki on pelannut hienosti. Tuossa toiseksi viimeisellä EK:lla alkoi tihkua öljyä ohjauksesta, mutta Raution mekaanikot tekivät huipputyötä ja ehjällä autolla päästään kohti lauantaita, kiitteli Korhonen perjantain iltahuollon jälkeen.

Lauantaina ajettiin Korhoselle viime vuodelta tuttuja erikoiskokeita. Hyvää vauhtia ylläpitänyt laukaalainen tikkasi aikoja kärjen tuntumaan ja ylsi myös pohja-aikaan. Liikaan varmisteluun ei kuitenkaan ollut varaa.

-On pidetty hyvä rytmi päällä, mutta heti himmattu, jos tie on ollut huonommassa kunnossa. Tykkään pätkistä ja auto toimii hienosti, niin mikäs tässä, kommentoi Korhonen lauantain päätteeksi.

Sunnuntaina ajettiin kaksi erikoiskoetta kahteen kertaan ja Korhosella oli mahdollisuus jo hieman varmistella vauhdin suhteen. Riskittömän sunnuntain jälkeen silmin nähden onnellinen Korhonen pääsi juhlimaan jo kauden neljättä WRC3-luokan voittoa. Sarjan mestaruuteen lasketaan neljä parasta suoritusta, joten jossitteluun ei jää varaa.

-Oli kyllä huikea viikonloppu. Alussa oli kovaa kisaa Benjaminin kanssa, mutta sen jälkeen oikeastaan välteltiin virheitä ja väisteltiin kiviä. On huikea fiilis! Kiitoksia kaikille Raution tiimissä, faneille ja yhteistyökumppaneille sekä erityiskiitos Markulle, joka mahdollistaa meidän kautemme, kiitteli Korhonen maalissa.

Muista Rautio Motorsportin tukemista kuljettajista Teemu Suninen ajoi Rally1-debyytissään hienosti pääluokan viidenneksi. WRC2- luokassa Egon Kaur oli seitsemäs. Benjamin Korholan sijoitus tippui aikasakkojen myötä lopulta yhdeksänneksi WRC3-luokassa.

Tulokset ovat toistaiseksi epävirallisia.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa