Facebook Twitter Email Pinterest

Herranen sisuuntuneena Suomen MM-ralliin

02.08.2023 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

Rallin MM-sarjan WRC3-luokassa kilpailevalla Toni Herrasella on tulevana viikonloppuna edessään uran kolmas Jyväskylän MM-ralli. Nykyisin Jyväskylässä asuva Herranen starttaa kotikisaansa intoa täynnä.

- Onhan tämä vuoden odotetuin kisa ja nyt ihan oikeasti kotikisa. Mikäs sen parempaa, kun pääsee maailman hienoimmilla ralliteillä kilpailemaan, vaikka keli nyt toki näyttääkin vähän kostealta, Herranen toteaa ja jatkaa:

- Mutta ei se sadekeli kuitenkaan hirveästi haittaa, tykkään ajaa sateisissakin olosuhteissa.

Kaksi viikkoa sitten ajetussa Viron MM-rallissa 19-vuotias nuorukainen nousi kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa palkintokorokkeelle, mutta kärsi ongelmista kisan edetessä. Nyt murheet on kuitenkin selätetty.

- Enää ei harmita vaikka Virossa vauhti ei riittänyt taistelemaan voitosta, kun selvisi että moottorissa oli voimahäiriöitä. Samat ongelmat on vaivannut pari viimeistä kisaa, mutta vika paikannettiin nyt Viron kisan jälkeen ja auto on taas tikissä.

Tänä vuonna Keski-Suomen sorateillä nähdään hieno määrä nelivetoisia Rally3 -autoja viivalla. Herrasen tavoitteet on asetettu luokan voittotaisteluun.

- Saatiin hyvä määrä autoja tähän luokkaan. Varmasti tulee hieno kisa, vaikka (Roope) Korhonen jäikin pois. Kovaa saa kuitenkin ajaa, mikäli haluaa voittaa, Herranen ennakoi.

Jyväskylän MM-ralli eli Secto Rally Finland käynnistyy torstai-iltana Jyväskylän keskustan tuntumassa ajettavalla Harjun yleisöerikoiskokeella. Rallissa ajetaan yhteensä 22 pikataivalta ja 320 ek-kilometriä. Kilpailu päättyy sunnuntaina Jämsän Himoksella ajettavaan Power Stageen.

Kuva: Toni Herranen Sports 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa