Facebook Twitter Email Pinterest

Korhonen väläytti vauhtiaan Jyväskylässä – ”Onnistunut viikonloppu kuitenkin”

06.08.2023 / Rautio Motorsport

Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja kartanlukijansa Anssi Viinikka debytoivat Secto Rally Finlandissa WRC2-luokassa VW Polo Gti R5:lla. Kaksikko osoitti rallin edetessä kykenevänsä kärkivauhtiin myös luokkaa ylempänä, mutta valitettava sähkövika pilasi mahdollisuudet hyvään kokonaistulokseen.

Kilpailu alkoi torstaina lyhyellä Harjun yleisöerikoiskokeella Jyväskylän keskustassa. Perjantaina oli vuorossa neljä kahteen kertaan ajettavaa erikoiskoetta Laukaan suunnalla ennen päivän päätteeksi ajettua Harju 2:sta. Kotikonnuilla ajanut Korhonen saapui iltahuoltoon sijalla seitsemän ollen 49 sekuntia luokkaa johtanutta Jari Huttusta perässä.

-Lenkki meni oikeastaan suunnitelmien mukaan, varsinkin Myhinpäähän saatiin hyvä aika. Autossa on iso ero Rally3:een verrattuna. Pitäisi ajaa vaan kovempaa ja leikata enemmän, yhtään ei saa arpoa, jos haluaa hyvän ajan, totesi Korhonen perjantain iltahuollossa.

Lauantaina Jämsän suunnalla ajetulla lenkillä kaksikko ajautui ongelmiin. Päijälän erikoiskokeella sattunut rengasrikko ja jäähdyttimen vesivuoto hieman hidastivat vauhtia, mutta miehistö pääsi kuitenkin jatkamaan matkaa korjaustoimien jälkeen. Vastoinkäymiset saivat jatkoa seuraavalla siirtymällä, kun auton laturi sanoi työsopimuksensa irti. Tekniikkamurheista huolimatta Korhonen kellotti Rapsulaan neljänneksi nopeimman ajan jääden pohjista ainoastaan 2 sekuntia. Erikoiskokeen jälkeen virta kuitenkin loppui ja keskeytys oli ainoa vaihtoehto.

-Hypättiin vähän sivuun ja mentiin risteys leveäksi. Ajettiin pätkä maaliin rikkinäisellä renkaalla ja tehtiin sitten siirtymällä korjauksia. Jäähdytin saatiin pitämään, vaikka siitä pieni aikasakko tulikin, mutta laturia ei saatu lataamaan. Rapsula tuli vielä hyvin, vaikka siellä pyörähdettiinkin yhdessä risteyksessä. Pätkän jälkeen oli enää 9 voltin jännite niin oli pakko jättää kesken, harmitteli kartanlukija Anssi Viinikka.

Rautio Motorsportin mekaanikot huolsivat auton jälleen huippuiskuun sunnuntaille. Päätöspäivänä ajettiin vielä kaksi pikataivalta kahteen kertaan. Korhonen osoitti jälleen kykynsä ajamalla päivän ensimmäiselle erikoiskokeelle kolmanneksi nopeimman ajan jääden ainoastaan 0,3 sekuntia pohjista. Hyvät suoritukset jatkuivat myös päivän muilla erikoiskokeilla, ja Korhonen sai tarvitsemansa kilometrit plakkariin.

-Todella hieno fiilis. Ilman eilisiä tekniikkamurheita oli sellainen viikonloppu, kun suunniteltiin. Perjantaina siinä alussa vähän jäätiin, mutta siitä se vauhti nousi, kun saatiin luottoa. Ei mitään isoja riskejä otettu, mutta silti oltiin parhaimmillaan lähellä pohja-aikaa. Onnistunut viikonloppu kuitenkin ja kiitos siitä kaikille yhteistyökumppaneille, Anssille ja erityisesti koko Raution tiimille, kiitteli Korhonen.

Kausi jatkuu jo seuraavana viikonloppuna Lahdessa Future SM-rallin merkeissä.

-Olen luottavainen Lahden suhteen. Auto on koko ajan tutumpi ja tutumpi ja nyt on huomattavasti helpompi lähteä, kuin esimerkiksi Joensuuhun. Toivottavasti saadaan hyvä kisa aikaan ja taistellaan voitosta, päättää Korhonen.

Muista Raution tukemista kuljettajista Benjamin Korhola ja Pekka Kelander ajoivat upeaan voittoon WRC3-luokassa. Pääluokassa Teemu Suninen ja Mikko Markkula olivat parhaina suomalaisina neljänsiä.

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa