Facebook Twitter Email Pinterest

Benjamin Korhola WRC3-luokan ykkönen Jyväskylän MM-rallissa

08.08.2023 / Benjamin Korholan tiedotus

Benjamin Korhola ja Pekka Kelander ajoivat Suomen MM-rallin WRC3-luokan voittoon. Edes tekniikkaongelmat eivät hidastaneet kaksikkoa, joka ajoi viisaasti ja nautiskellen kotikisan upeista sorateistä.

Rally3-luokiteltua Ford Fiestaa käskyttänyt Benjamin Korhola hallitsi Suomen MM-rallin eli Secto Rally Finlandin WRC3-luokkaa lähes lähdöstä maaliin. Perjantain avauserikoiskokeesta lähtien kisaa johtanut inkoolainen ajoi nopeimman erikoiskoeajan peräti 13 erikoiskokeelle.

Vaikka tulosten puolesta Korholan kisa sujui lähes täydellisesti, ei aivan ilman ongelmia viikonlopusta selvitty. Yllättävät ja rankat sadekuurot sekä teiden liukkaus toivat omat mausteensa kisaan. Lauantaina kuvaan astui jarruongelma, josta kaksikko kärsi kisan loppuun saakka.

- Pieniä jarruongelmia lukuun ottamatta auto toimi hienosti. Oli mahtava fiilis ja todella nautin joka kilometristä ratin takana. Onneksi saatiin ajettua perjantaina sen verran hyvä johtoasema, ettei loppukisasta tarvinnut tehdä mitään juhlaliikkeitä. Tultiin ihan rauhallisesti ja nautiskellen maaliin, kertoi tuore Jyskälän voittaja podiumjuhlien jälkeen.

Voitosta tekee erityisen se, että kisa oli vasta toinen MM-ralli Rautio Motorsportin väreissä kisaaville Korholalle ja kartturi Pekka Kelanderille. Ensimmäinen oli MM-sarjan edellinen osakilpailu Virossa. Tuossakin kisassa Korhola oli kärkivauhdissa, mutta harmittava ajovirhe tiputti kaksikon tuloslistalla kauas kärjestä.

- Viron MM-ralli oli toki iso pettymys, mutta toisaalta ehkä siitäkin syystä olen todella iloinen ja tyytyväinen, että voitto tuli nyt kotirallissa. Suuret kiitokset kaikille tukijoille ja huoltotiimille, jotka kisan mahdollistivat!

Sinivalkoisia juhlia WRC3-luokassa täydensi toiseksi ajanut Jesse Kallio. Luokassa kolmanneksi sijoittunut Tsekin Filip Kohn jäi Korholasta yli 5 minuuttia.

Kovin pitkiä voitonjuhlia Korhola ja Kelander eivät voi järjestää, kaksikon seuraava kilpailu Future SM-ralli ajetaan jo tulevana viikonloppuna.

Secto Rally Finland, tulokset: https://www.wrc.com/en/results-standings/rally-results/rally-finland/results/

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa