Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: ”Varmistelulle ei, hyökkäykselle kyllä”

08.08.2023 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarja 2023 kääntyy loppusuoralle, kun sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu kilpaillaan tulevana viikonloppuna kaksipäiväisenä tapahtumana Lahdessa. SM1-luokassa neljä autokuntaa on erottunut omaksi ryhmäksi, joiden kesken SM-mitalit tänä vuonna jaetaan. Nelikko ajaa 11 pisteen sisällä toisistaan, joten Lahdessa jaetaan mitalitaistelun kannalta tärkeitä SM-pisteitä.

Salo kertoo, että vaikka ajotaukoa edellisestä SM-rallista on kertynyt lähes kaksi kuukautta, hän ei anna vaikuttaa sen suoritukseensa eikä valmistautumiseensa.

- Ajoin viime viikolla testipäivän ja kokeilen autoani vielä huomenna keskiviikkona. Yritetään latautua kisaan huolellisesti ja ajetaan kaasu pohjassa, jotta saisimme hyvän tuloksen aikaiseksi. Meillä on EK-kilometrejä aika paljon vähemmän kuin luokan muilla kärkikuljettajilla, mutta kaikkemme tehdään, että kärkiporukassa Lahdessa taistelemme. Periksi ei anneta, Salo lupaa.

Kun kilpailussa on useiden luokkien ja sarjojen autoja mukana, ennakkotietojen mukaan reitti on vedetty kovapintaisille ja nopeille ralliteille. Salo ja kakkosohjaaja Kristian Temonen starttaavat reitille lähtönumerolla 4.

- Nelossijat saivat jo riittää. Vähintään pitäisi päästä palkintopallivauhtiin ja mieluummin aina kärkeen asti. Sitä lähdemme tavoittelemaan. Toivotaan, että ne kaikki pienet säätöjutut autoomme toisivat pikkaisen lisää vauhtia.

- Mutta heti alusta asti ajan niin kovaa, kun vain vähänkin pääsen. Varmistelemaan emme aio lähteä. Hyökkäämään kyllä. Se ajetaan, mitä pystytään ja osataan, Salo lupaa.

Lahdessa nähdään ja koetaan ralliautoilun varsinainen superviikonloppu, jossa ralli SM-sarjan lisäksi reitillä nähdään rallin Historic EM-sarjan sekä kansallisen Historic-rallisarjan kilpailijat. Rallin lähtö -ja maali on tutusti Lahden satama-alueella, josta startataan matkaan perjantaina EM historic-luokan osalta klo 11:00 ja ralli SM-sarjan osalta klo 17:27. Rallin maaliin saavutaan samaan paikkaan lauantaina historic-autojen osalta klo 18:30 ja ralli SM-sarjan osalta klo 20:30.

Ralli SM-sarjan kilpailijat ajavat perjantai-iltana kaksi erikoiskoetta, yhteensä 25,98 EK-kilometriä ja lauantaina kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 97,16 km. Reitti kulkee Kärkölän, Hollolan, Padasjoen, Pälkäneen ja Hämeenlinnan alueilla.

SM-pistetilanne SM1-luokka 5/7 osakilpailua:
1. Jari Huttunen – Antti Haapala, Škoda Fabia RS Rally2, 90
2. Lauri Joona – Tuukka Shemeikka, Škoda Fabia RS Rally2 90
3. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki, Škoda Fabia RS Rally2, 85
4. Juha Salo – Kristian Temonen, Škoda Fabia Rally2 Evo, 79
5. Niclas Grönholm – Antti Linnaketo Citroën C3 R5, 37
6. Riku Tahko – Sami Ryynänen Hyundai i20 N Rally2, 35

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa