Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hämäläinen palaa rallin SM-sarjaan Lahdessa numerolla 18

09.08.2023 / Timo Kutila

Ruskolainen rakennusalan yrittäjä Kari Hämäläinen palaa rallin SM-sarjaan kahden osakilpailutauon jälkeen ensi viikonloppuna Lahdessa. Alkukesästä kätensä loukannut Kari on toipunut sormien vaurioista ja ratti istuu jälleen käteen. Testipäivä tiistaina 8.8. Pohjanmaalla Ylistaron Kettulassa todisti ajamisen onnistuvan.

Ensimmäiset soratestit tälle vuodelle sujuivat iloisissa tunnelmissa. Kettulantie toimi ranteiden aukaisijana mainiosti ennen Lahtea. Co-Motosportin tiimipäällikkö Sami Kivioja pääsi myös kartturinhommiin ja kiitteli Karin vauhdikasta ajoa.

Ralli SM on suomalaisen autourheilun huippusarja, joka nauttii myös suurta kansainvälistä arvostusta.

Sarjassa ajetaan kaudella 2023 seitsemän osakilpailua, joista kolme talviolosuhteissa, kolme kesällä ja yksi syksyllä. Suomenmestaruudet jaetaan erikseen kaksi- ja nelivetoisissa, molemmissa erikseen kuljettajille ja kartanlukijoille. Tulevana viikonloppuna sarja jatkuu kuudennella, sarjan toiseksi viimeisellä osakilpailulla Lahdessa. Reittiin tutustuminen eli nuotituspäivä on torstai 9.8. Ralli starttaa perjantai-iltana 11.8. kahdella erikoiskokeella. Lauantaina jatketaan neljällä pätkällä, jotka ajetaan kahteen kertaan. Lahteen on määräaikaan mennessä ilmoittautunut 64 kilpailijaparia. Rallissa ajetaan samoilla erikoiskokeilla myös Historic rallin EM-osakilpailu.

Historic autot starttaavat reitille jo perjantaina päivällä ajamalla erikoiskokeet 1 ja 2.

SM-sarjan kuljettajat aloittavat rallin erikoiskoe numero kolme. EK3 Koukkumaa on pituudeltaan 13,78 km ja EK4 Alikylä 12.20 km. Molemmat pätkät ovat pieniä ja kapeita teitä sisältäen vuoristoratamaisia korkeuseroja. Lauantaina on aamupäivällä vuorossa EK5 Toijala 14,25 km, EK6 Porvola 12,88 km, EK7 Avus 10,03 km ja EK8 Neroskulma 11,42 km. Nämä erikoiskokeet kaasutellaan toiseen kertaan iltapäivällä. Lauantain erikoiskokeet ovat tasaisemmilla leveillä teillä ja perinteisesti nopeat. Kahden päivän rallin erikoiskokeiden yhteispituus on 123 km.

Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita edustava Kari Hämäläinen kartanlukijanaan Tero Rönnemaa Raision Urheiluautoilijoista kilpailevat luokassa SM1, mikä on SM-sarjan pääluokka. Kari ja Tero osallistuvat Lahden SM-ralliin Škoda Fabia R5 ryhmän nelivetoisella ralliautolla, jonka kyljessä on numero 18. Autossa on 4-sylinterinen 1620cc turboahdettu- ja suoraruiskutusmoottori, jonka tehot on 210kW/420Nm. Huippunopeutta löytyy 185 km/h. Voimansiirtona manuaalinen viisivaihteinen suorakytkentävaihteisto.

Kari on vuokrannut Lahteen Škoda Fabia R5:n Co-Motosportilta, joka on täyden palvelun rallitiimi. Co-Motorsport tarjoaa ralliautojen vuokrausta huoltoineen ja renkaineen. Karin ja Teron ensikosketus tiimiin ja kalustoon tapahtui Kuopion SM-rallissa helmikuun alussa ja ensivaikutelma oli varsin positiivinen.

”Kesän rallia varten kävin testaamassa autoa ralliviikon tiistaina ja itse kisaan lähdemme reippaalla asenteella. Toivottavasti ajo maistuu parin kisan tauosta huolimatta” kertoo Kari testitunnelmista.

Lahden SM-rallia voi seurata reaaliaikaisesti sivuilta: https://www.rallism.fi

Lisätiedot: Kari Hämäläinen 0400 521 664

Kuva: Timo Kutila

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa