Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvist haki Vetomiehestä vauhtia Lahteen

10.08.2023 / Jani Seppälä / Raoul Dahlqvist tiedotus

Raoul Dahlqvist (E-TMK/UA) - Matias Peippo (RUFAK) starttaavat perjantaina SM4-luokan kolmostilalta Ralli SM:n kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun, SM-Future-ralliin Lahdessa.
 
Tällä kertaa valmistauduttiin verrattain perusteellisesti. Kaksikko nimittäin osallistui edellisviikolla Suomen MM-rallin yhteydessä ajettuun Vetomies-ralliin, jossa kahden päivän kisassa kertyi reippaat 115 kilometriä ajettavaa, vaikka Myhinpään erikoiskoetta ei tällä kertaa päästy ajamaan MM-rallin puolella tapahtuneen ulosajon vuoksi.
 
Haastetta ei kilpailusta puuttunut, paikoin rankkaakin sadetta saatiin kilpailun aikana. Kun sadetta oli jo ennen kilpailuakin ollut reippaasti, olivat tiet paikoin pehmeässä kunnossa. Lukottomalla ja verrattain pienitehoisella V1600-luokan autolla kyseisissä olosuhteissa ajamisesta voitaneen käyttää ilmaisua "taistelun maku suussa".
 
Kilpailullisesti Vetomies sujui hyvin. Kokonaistuloksissa kuljettajapari oli tulosliuskan puolivälin tienoilla, sijalla 19. Oleellisempaa on kuitenkin suorittaa vertailua samassa luokassa SM-sarjaa kiertävään Ville Vataseen joka oli vain 14 sekuntia edellä. Ralli SM:ää SM4-luokassa ajavilla kuljettajilla oli siis varsin hyvä taistelu V-autojen herruudesta.
 
-No olosuhteet oli kyllä haastavat. Monella eri pätkällä oli niin paha vesisade että pyyhkijät ei ehtineet mukana ja urat oli täynnä vettä niin ei todellakaan ollut mikään helppo kisa päästä maaliin ja pitää auto tiellä.
 
-Jos ei säätä huomioida niin kisa meni hyvin. Päästiin ajamaan koko kisa hyvällä yrkällä ja ehjällä autolla. Saatiin myös ajettua hyviä aikoja melkein jokaiselle pätkälle ilman isompia virheitä. Ainoa mikä jäi vähän harmittamaan oli lauantain eka pätkä, kun jäätiin Villelle todella paljon (+26,6 ) ja siinä meni meidän kisa. Yritettiin ajaa ero kiinni mutta se ero oli vaan liian iso. Saatiin kuitenkin paljon hyviä kilometrejä ja nuottireeniä ja uskon että tämä kisa auttoi todella paljon Lahden kisaa ajatellen, kertoo Raoul.
 
Lahdessa nähdään todellista ralliautoilun ilotulitusta, kun Lahti Historic Rallyn ja Future SM-rallin kilpailijoita on yhteensä yli 190. Ralliautoilun menneisyydestä nykyisyyteen kaikkea on tarjolla, nostalgiaa ja nopeutta.
 
Ralli SM ajaa kilpailussa 10 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 123 kilometriä. SM:n osalta startti tapahtuu Lahden satamasta perjantaina hieman ennen puolta kuutta illalla. Kilpailun maaliin saavutaan samaan paikkaan lauantaina illalla puoli yhdeksän uutisten aikaan.
 
Kilpailun seuraamiseen parhaat linkit löytyvät Ralli SM:n nettisivuilta ja tutusti siellä on myös linkki suoriin Youtube-lähetyksiin, jotka alkavat jo torstaina klo 19 Rallietkoilta.
 
Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa