Facebook Twitter Email Pinterest

Roope Korhonen kärkivauhdissa Lahdessa, ajovirhe vesitti voittotaistelun

13.08.2023 / Rautio Motorsport

Viron MM-rallista alkaen tiiviisti joka viikonloppu kilpailleet Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka ajoivat VW Polo R5:lla Lahden Future SM-rallissa SM1-luokan kolmanneksi. Palkintokorokesija on jo kauden toinen, mutta mahdollisuudet olivat jopa voittoon.

Ralli alkoi perjantaina kahdella erikoiskokeella, joista ensimmäiselle Korhonen kellotti kolmanneksi nopeimman ajan jääden Teemu Asunmaan pohjista 1,4 sekuntia. Päivän toisella pikataipaleella kuljettajalupaus valitteli epätarkkoja nuotteja ja hävisi pohja-ajasta 3,2 sekuntia ollen neljänneksi nopein.

-Ihan hyvä aloitus, mutta huima pito vähän yllätti. Muutamiin paikkoihin olisi voinut valita paremman ajolinjan ja niissä vähän hävittiin. Toinen meni huonommin, siellä oli vähän huono nuotti ja katosi rytmi. Tästä on hyvä jatkaa kuitenkin huomenna, kommentoi Korhonen iltahuollossa.

Lauantaina oli vuorossa neljän erikoiskokeen lenkki, joka ajettiin kahteen kertaan. Aamupäivällä Korhonen onnistui ajamaan kahdesti pohja-ajan ja siirtyi rallin johtoon. Huoltotaukoa edeltävällä Neroskulman erikoiskokeella Korhonen kuitenkin pyörähti risteyksessä ja johtoasema vaihtui neljänteen sijaan.

-Meidän perusvauhtimme on nyt paremmalla tasolla, vauhti riittää hyvin, vaikka ei olla otettu mitään isoja riskejä. Harmittavasti tuossa äskeisellä pyörähdettiin risteyksessä ja auto sammui. Taisi loppua voittotaistelu siihen, mutta koitetaan vielä kiristää ja jos se taktiikka toimii, niin mennään sillä, suunnitteli Korhonen.

Iltapäivän lenkillä Keski-Suomen kaksikko jatkoi vahvaa suorittamista ajaen jälleen yhden pohja-ajan. Loppukiri riitti kukistamaan Alavuden Teemu Asunmaan ja Korhonen nousi lopulta kolmanneksi. Rallin voittoon ajoi Lauri Joona ennen Juha Saloa.

SM2-luokassa Rautio Motorsportin tukemista kuljettajista Henri Hokkala ajoi hienon voiton ennen Benjamin Korholaa.

Rallin SM-sarja huipentuu Kokkolaan 29.–30.9.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa