Facebook Twitter Email Pinterest

Heikkilä keskittyy hyvissä ajoin kauteen 2024

15.08.2023 / Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

Rallin EM-sarjassa kilpaileva Mikko Heikkilä ei osallistu tulevana viikonloppuna ajettavaan ERC Barum Czech Rallyyn. Viime kauden rallin Suomen mestari aloittaa valmistautumisen hyvissä ajoin kauteen 2024.

Skodalla rallin EM-sarjassa kilpailevan Mikko Heikkilän nimeä ei löydy rallin EM-sarjan Tsekin osakilpailun lähtöluettelosta. Debyyttikausi EM-sarjassa on ollut rikkonainen kauden avanneesta Portugalin osakilpailusta alkaen, jossa nurmijärveläiskuljettaja piti takanaan runsaan joukon niin kansallisia mestareita kuin rallin MM-sarjasta tuttuja nimiä. Heikkilä keskittyykin hyvissä ajoin kilpailukauteen 2024, jolloin tavoitteena on ajaa mestaruudesta oppivuoden jälkeen.

-Teimme päätöksen, että aloitamme valmistelut kauteen 2024 hyvissä ajoin. Päätökseen ei liittynyt mitään suurempaa dramatiikkaa. Kulunut EM-kausi oli haastavampi kuin odotimme, mutta joka kilpailusta olemme saaneet paljon oppia, jota hyödyntää ja jonka perusteella valmistautua tulevaan kauteen, Heikkilä avaa.

Olosuhteiden salliessa Heikkilä on ajanut sarjan kärkivauhtia, joka on noteerattu myös sarjan promoottorin puolella ja TV-lähetyksissä.

-Soralla meillä on hyvä perusvauhti, mutta tähän mennessä olemme kauden aikana kärsineet niin rengasrikkoa, teknisiä ongelmia sekä muita, meistä riippumattomia asioita. Toki Rooman ja Ruotsin kohdalla on myös peiliin katsomisen paikka. Vedämme nyt henkeä ja aloitamme tulevan työstämisen jo hyvissä ajoin, Heikkilä kertaa.

Toissaviikonloppuna ajetussa Secto Rally Finlandissa Heikkilä kärsi vaihteenvaihtajan ongelmista perjantain avauserikoiskokeella sekä rengasrikon kolmannella EK:lla. Nurmijärveläinen kuitenkin nousi lopulta WRC2-luokan viidennelle tilalle.

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa