Facebook Twitter Email Pinterest

Timosen tähtäimessä pronssia

28.09.2023 / Jani Seppälä / Timonen Racing tiedotus

Lahtelaiskuljettaja Henri Timonen (LahUA) suuntaa kartanlukijansa Jussi Kärpijoen (RaisUA) kanssa tavoitteet tiukasti SM2-luokan mitalikamppailuun perjantaina ja lauantaina ajettavassa Ralli SM:n kauden päätöskilpailussa, SM Kokkola Rallissa. Kolmospaikkaa edellä pitävä Ville Ruokanen (RoiUA) on vain pisteen Timosta edellä ja takana puolestaan 11 pisteen päässä Toni Herranen (KR-Team) kärkkyy mitaleille.

- Kyllä pronssia tavoitellaan ja valmistautuminen kaikkineen on hyvällä mallilla. Hauskaa on lähteä kilpailemaan kun on pientä odottavaa jännitystä ilmassa.
Kokkolasta ei ole aiempaa kokemusta, mutta ei anneta sen haitata. Testiä on ehditty ajaa hyvin ja pikkuisen kisaillakin, Pornaisista tuli voitto Hanaa-rallista.
 
Aiempaa kokemusta Kokkolan tiestöstä siis ei ole ja Kokkolassa saadaan myös pitkästä aikaa ajaa lisävaloilla. Timosen Ford Fiesta Rally3:n lisävaloja on viimeksi tarvittu talvella, mutta kuinkas se ajaminen sitten syyspimeällä?
-Kyllä ajaminen pimeydessä maittaa, tietenkin se on vähän erilaista ja onhan tuossa nyt viime kerrasta valojen kanssa aikaa, mutta kaikille se on sama homma. Pian silmä siihen harjaantuu, tuumailee Timonen.
 
Tavoite kauden viimeiseen SM-ralliin on selkeä. Edellisessä osakilpailussa, kotikisassa Lahdessa päästrategia oli ottaa kärkikaksikon Hokkala-Korhola takana kolmanneksi korkeimmat pisteet, nyt minkäänlaiselle varmistelulle ei ole sijaa.
-Haetaan kisasta hyvää tulosta ja kauden parasta ajoa, täytyisi saada hyvä vauhti päälle jo heti alusta saakka. Sarjan kannalta oltaisiin tyytyväisiä pronssiin. Tässä kohtaa kun ollaan siitä vain pisteen päässä, niin kyllä se on ihan selkeää että sitä myös tavoitellaan, päättää Timonen.
 
SM Kokkola Ralli rallissa ratkaisun hetkille aikaa on 105 erikoiskoekilometriä ja yksitoista erikoiskoetta, kolme perjantaina ja loput kahdeksan lauantaina.
Kilpailun lähtöpaikka sijaitsee Kokkolan Tapahtumapuiston alueella, jossa startataan perjantaina klo 18:18, kun yleisöerikoiskoe aivan huoltoalueen välittömässä läheisyydessä käynnistyy.
 
SM-kauden viimeiseen lauantaihin startataan klo 10:01 Kokkolan kävelykadun Purjeelta ja lauantain erikoiskokeiden jälkeen kilpailussa palkittavat saapuvat samaan paikkaan noin klo 21:30 illalla. Kilpailun seuraamiseen tärkeimmät tulos- ja seurantalinkit, sekä nettilähetyslinkki löytyvät Ralli SM:n kotisivuilta.
 
Kuva: Henri Vuorinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa