Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvist tavoittelee mitalia Kokkolasta

28.09.2023 / Jani Seppälä / Raoul Dahlqvist tiedotus

Raoul Dahlqvist (E-TMK/UA) - Matias Peippo (RUFAK) tavoittelevat Ford Fiestallaan SM4-luokassa mitaleille pääsyä perjantaina käynnistyvässä SM Kokkola Rallissa. Dahlqvistin kausi on kahden hylkäyksen myötä ollut rikkonainen, mutta vauhti itsessään on ollut hyvällä tasolla. Pistetilanteessa Dahlqvist on sarjan viidentenä ja Peippo kolmantena, tämä epäsuhtaisuus johtuu siitä, että kauden mittaan karttureiden vaihtuvuutta on luokassa ollut jonkin verran.

SM4-luokassa peräti seitsemällä kuljettajalla on vielä mahdolisuus mitaleille ja näistä jopa kuudella aina kultaiseen asti. Kartanlukijoissa puolestaan peräti kymmenellä konttoristilla on mahdollisuus mitaliin, heistä seitsemällä teoreettinen mahdollisuus siihen kirkkaimpaan. 
-No oikein hyvä ja tiukka kisa ainakin tulossa, naurahtaa Dahlqvist melko laajaa mitalistitarjontaa.
 
Valmistautumisessa Kokkolaa varten on Dahlqvist ajanut kahdellakin eri autolla kilometrejä eri kilpailuissa, joten ajotuntumasta sinällään homman ei pitäisi jäädä kiinni.
-Joo, olemme nyt ajaneet myös Rally4-autolla ja ollaan saatu ihan hyvin kilometrejä. Kaloppi ralli käytiin ajamassa V-autolla, siellä oli vähän vauhti hukassa. Torstaina aamulla otettiin nyt pieni shakedown vielä Kokkolaa varten, jotta saataisiin V-autoon taas maksimaalinen tuntuma takaisin.
Tulostavoite on mitali ja luulen että meillä on mahdollisuus onnistua, vaikka se toki vaatii vähän epäonnea muilta. Omalta osaltamme teemme kyllä kaikkemme että onnistumme, päättää Dahlqvist lopuksi.
 
SM Kokkola Ralli rallissa ratkaisujen tekemiseen mahdollisuus on 105 erikoiskoekilometrillä, jonka muodostavat yksitoista erikoiskoetta, kolme perjantaina ja loput kahdeksan lauantaina.
Kilpailun lähtö tapahtuu Kokkolan Tapahtumapuiston alueella, jossa startataan perjantaina klo 18:18, kun yleisöerikoiskoe aivan huoltoalueen välittömässä läheisyydessä käynnistyy.
 
SM-kauden viimeiseen päivään startataan lauantaina klo 10:01 Kokkolan kävelykadun Purjeelta ja päivän erikoiskokeiden jälkeen kilpailussa palkittavat saapuvat samaan paikkaan noin klo 21:30 illalla. Kilpailun seuraamiseen tärkeimmät tulos- ja seurantalinkit, sekä nettilähetyslinkki löytyvät Ralli SM:n kotisivuilta.
 
Kuva: Tonigraphs / Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa