Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholmille ensimmäinen ajokokemus Hyundain WRC-autolla

18.11.2023 / Marko Mäkinen

Hyundai Motorsport N-tiimin Emil Lindholm on eilen ja tänään ajanut Japanissa ensimmäistä kertaa Hyundai i20 WRC-autoa. Suomalaiskuljettajan kyydistä pääsi nauttimaan muun muassa Hyundai Motor Companyn toimitusjohtaja Jaehoon ”Jay” Chang.
 
Hyundain Emil Lindholm on ajanut tänään ensimmäistä kertaa Hyundain i20 WRC-autoa. Eilen Lindholm kyyditsi WRC-autollaan Japanin MM-rallissa jo kolmeen eri kertaan ajetulla Toyota Stadium (2.10 km) Super-EK:lla Hyundai Motor Companyn toimitusjohtaja Jaehoon Changia ja tänään rallissa kahdesti ajetulla Okazaki City (2.84 km) Super-EK:lla muita Hyundain arvovaltaisia vieraita. 

Lindholmin ajama WRC-auto oli edellisen sukupolven i20 Coupé WRC, jolla asfalttikilometrejä tällä erää kertyi reilun 30 km edestä.

- Hauskaa oli. Huikean hieno ja ketterä auto ajaa, joka reagoi kaikkeen tekemiseen hienosti. Myös Rally2-autoon verrattuna reilut sata hevosvoimaa tehokkaampi moottori kuljettaa varsin mukavasti tuollaista autoa. Jokaisella ajolenkilläni hymyilytti koko ajan.

- Etenkin tänään pääsin ajamaan jo verran myös huippunopeutta, että tuollaiseen autoon rakennetun aerodynamiikan vaikutus tuli selväksi. Tuntui siltä, että mitä enemmän oli vauhtia, sitä enemmän oli pitoa, Lindholm kertoo.

Japanin MM-rallin yhteydessä toteutetut PR-tehtävät jäivät Lindholmin osalta kauden viimeisiksi ajotehtäviksi. Muutama viikko sitten uutisoitiin, että Lindholmin kausi olisi jatkunut vielä ensi viikonloppuna Ranskassa kilpailtavassa Rallye du Varissa, mutta kyseinen kilpailu on suomalaisautokunnan osalta peruttu.

- Haluan lämpimästi kiittää kaikkia tukijoitani ja jokaista kanssamme tällä kaudella myötä elänyttä faniamme ja ystävää. Ensi vuonna sitten lisää. Tulevaa kalenteria parhaillaan suunnitellaan, ja siitä lisää sen jälkeen, kun asiat ovat sovittuja, Lindholm toteaa.

Kuva: Hyundai Motorsport 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa