Facebook Twitter Email Pinterest

Roope Korhosen nousujohteinen Rallye du Var Ranskassa päättyi ulosajoon

26.11.2023 / Rautio Motorsport

Rallye du Var päättyi laukaalaisen Roope Korhosen ja kartanlukijansa Anssi Viinikan osalta lauantaina ulosajoon. Rautio Motorsportia edustava Korhonen ajoi nousujohteista kilpailua aina kymmenennelle erikoiskokeelle saakka, kunnes sortui ajovirheeseen. Keskeytyshetkellä Korhonen oli luokassaan seitsemäntenä.

Heti perjantain avauserikoiskokeella Korhonen kärsi rengasrikon ja jäi kärjestä 45 sekuntia. Päivän päätteeksi nuorukainen nousi luokassaan sijalle yhdeksän ollen reilut pari minuuttia johtavaa Yoann Bonatoa perässä. Päivän päätteeksi Korhonen tunnusti rehdisti olevansa oppimatkalla.

-Todennäköisesti jossain asvaltin leikkauksessa meni rengas ja sen jälkeen alettiin varoa liikaa. Onhan tämä muutenkin oppireissu meille. Ei tätä pysty vertaamaan edellisiin asvalttiralleihin, koska tiet ovat täysin erityyppisiä, kertoi Korhonen.

Lauantaina Korhonen paransi selvästi vauhtiaan, mutta kärjessä ajaneet isäntämaan Bonato, Rossel ja Camilli olivat täysin omaa luokkaansa. Yhdeksän erikoiskokeen jälkeen Keski-Suomen kaksikko oli noussut sijalle seitsemän, kunnes oikealle kääntyvä mutka koitui kohtaloksi.

-Meillä oli liikaa kyytiä ja auto lähti vaan luistamaan ulos tieltä. Tiputiin varmaan joku kymmenen metriä tähän alemmalle tielle. Harmittaahan tämä, kun meillä oli nousujohteinen ralli tähän asti. Täällä oli todella vaikeat tiet ja tämä on kuitenkin Rally2:lla aika raakaa touhua. Pakko on pitää vauhtia yllä, jos haluaa kehittyä kuljettajana, päätti pettynyt Korhonen.

Seuraavaksi Korhonen kilpailee Rally Monzassa vajaan viikon kuluttua.

Kuva: Bastien Roux

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa