Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Kallio lähtee SM2-luokkaan menestymään

23.12.2023 / Jarno Saari

Tammikuussa käynnistyvään Ralli SM -sarjaan saadaan yksi kova nimi lisää, kun Jesse Kallio päätti tiiminsä kanssa panostaa täysillä rallin kotimaiseen arvosarjaan vuonna 2024.

Kuluneella kaudella järvenpääläinen ei kiertänyt mitään sarjaa, vaan ajoi yksittäisiä kilpailuja MM- ja SM-sarjoissa sekä kansallisissa rallikisoissa.

- Lähden SM2-luokkaan Ford Fiesta Rally3 -autolla, joka tuli tutuksi jo tällä kisakaudella. Kauden jälkeen puntaroimme eri vaihtoehtoja ja lopulta päädyimme tähän ratkaisuun, Jesse Kallio kertoo.

 - Kotimaan sarja on hieno ja kovatasoinen. Tuoreessa SM2-luokassa nähtiin monia kuljettajia, toivotaan sen positiivisen trendin jatkuvan.

- Viime kauden jäljiltä tavoitteita voi nyt asettaa korkeammalle. Nähtiin, että vauhdin puolesta aletaan jo olla siellä missä pitääkin. Voittoja lähdetään hakemaan ja tietysti taistelemaan sarjan mestaruudesta, Jesse päättää.

Jesse Kallion ajatuksissa on myös nuorille SM-sarjan kilpailijoille suunnattu Tulevaisuuden Tähti -palkinto, joka tarjoaa hienon lisäporkkanan kaudelle. Kyseisen palkinnon voittaja saa käyttöönsä WRC3-luokan Fordin Suomen MM-ralliin.

- Nyt tärkeimpänä juttuna on kiittää yhteistyökumppaneita, jotka uskollisesti mahdollistavat meidän tulevaa kautta, vaikka maailmantilanne ei ole kaikkein helpoin. Markkinoinnin puolella työ jatkuu edelleen, että päästään ajamaan kauden 2024 aikana mahdollisimman paljon.

Kuva: Jesse Kallio Racing

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa