Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona testikisan kautta Kroatian MM-ralliin

12.04.2024 / Anu Haapalainen

Ei kahta ilman kolmatta, kuuluu suomalainen sanonta. Lauri Joonalla on edessä kolmas Kroatian MM-ralli, ja kahdessa aiemmassa sastamalalainen on nähty podiumilla.  

Rallin MM-sarjan WRC2-luokassa kilpailevan Lauri Joonan ja kartturi Janni Hussin lähes kahden kuukauden mittainen MM-rallitauko päättyy ensi viikolla Kroatiassa. Kaksikon edellinen, ja ensimmäinen yhteinen, WRC2-luokan kisa ajettiin Ruotsin lumilla helmikuussa.

- Maaliin päästiin ja saatiin pistetiliauki, vaikka lopputulos ei ollutkaan ihan sitä mitä haettiin. Nyt on kisakausi avattu ja nousujohteisesti kohti seuraavaa, summasi Joona Ruotsin kisan jälkeen.

Kaksikko kävi ottamassa tuntumaa kroatialaiseen kestopäällysteeseen jo viime viikonloppuna ajetussa testirallissa, Quattro River Rallyssä. Karlovacin kaupungin ympäristössä kilpailtiin 12 erikoiskokeen verran asfalttiteillä, joista osa on käytössä myös MM-rallissa. Lopputuloksissa TGS Motorsport-tiimin Skoda Fabia RS Rally2 -autolla kilpailevat Joona ja Hussi sijoittuivat kolmanneksi.

- Hyvää oppia ja kokemusta, ja ensimmäiset kunnon asfalttikilometrit kisavauhtia tällä autolla. Saatiin hyvin luottoa sekä omaan tekemiseen että autoon. Hyvä, kun oli kovia kirittäjiä, vaikka keskityttiinkin enemmän omaan suoritukseen ja siihen, miten pystytään kehittymään, kertoi Joona kisan maalissa.

Kroatian MM-rallin ohjelmassaon 20 erikoiskoetta ja hieman päälle 283 ek-kilometriä. Kilpailun keskuspaikkana on Zagreb. Torstaina ajetaan testierikoiskoe ja illalla viedään läpi lähtöseremoniat. Ensimmäisille erikoiskokeille kilpailijat suuntaavat perjantaina, jolloin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta. Myös lauantai on kahdeksan erikoiskokeen päivä ja rallin päätöspäivänä sunnuntaina ohjelmassa on neljä erikoiskoetta.

Tuleva Kroatian MM-ralli on Lauri Joonalle uran kolmas. Ensimmäinen kerta toi hienosti junnuluokan (JWRC) kolmannen sijan ja toisella kerralla tuloksena oli luokkavoitto. Tuleva kisa sisältää jotain tuttua ja jotain uuttakin, ja tavoitteet on asetettu sen mukaisesti.

- Hyvä reitti, tykkään tiestöstä. Aika lailla samoja pätkiä kuin aiemmin, joten ihan nollasta ei tarvitse lähteä opiskelemaan. Toki nyt on alla eri luokan auto, joten ajollisesti on erilaista. Varmasti tulee olemaan haastava kisa kaikin puolin.

- Tähtäin on jatkaa podium-putkea, vaikka luokka vaihtuukin. Kisassa on mukana sen verran kovia asfalttispesialisteja, joten kovaa pitää ajaa, että podiumille päästään. Mutta parhaamme yritetään!

Kroatian MM-ralli, 18.-21.4.2024
Ilmoittautuneet:
https://tinyurl.com/3b6wknwp
Aikataulu:
https://rally-croatia.com/en/spectators/itinerary
Tulosseuranta:
https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Kuva: BencePhoto

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa