Facebook Twitter Email Pinterest

Mäkinen ja Luhtaniemi Ford Motorcraftin kuljettajat Ralli SM -sarjassa

23.01.2018 / Anu Haapalainen

Ford Motorcraft Rally Team on Fordin maahantuojan, Oy Ford Ab:n, tukema rallitiimi, joka kilpailee Ralli SM -sarjan SM3-luokassa. Kaudella 2018 tiimin väreissä ajavat Niko Mäkinen ja Jani Luhtaniemi. Ford Motorcraft osallistuu myös tiimien väliseen SM-sarjaan tällä kaudella. Tiimin päällikkönä toimii Arto Kumpumäki.

Laihialaiselle Niko Mäkiselle alkava kausi on toinen Ford Motorcraft Rally Teamissa. Viime kaudella Mäkinen sijoittui SM-sarjan loppupisteissä seitsemänneksi. Kausi sujui vaihtelevasti, kauden paras suoritus ja tulos osuivat viimeiseen osakilpailuun Lempäälään, jossa podium jäi harmittavasti muutaman sekunnin päähän. Nyt alkavaan kilpailukauteen 21-vuotias Mäkinen lähtee uuden kartanlukijan Jarno Ottmanin kanssa.  

- Nikolla on kuskina varsin reippaat otteet. Hän on periksiantamaton ja painaa loppuun saakka. Tulos tai ulos, luonnehtii tiimipäällikkö Niko Mäkistä. 

Tiimin uusi tulokas on 20-vuotias Tuusulassa asuva Jani Luhtaniemi, joka sai ensikosketuksen Ford Motorcraft Rally Teamiin ja sen kalustoon kauden 2017 viimeisessä SM-osakilpailussa Lempäälässä. Mäkisen tavoin myös Luhtaniemi ajoi tuolloin kauden parhaan kisansa, ja tulokset riittivät vakuuttamaan Kumpumäen. Luhtaniemen vieressä nuotteja lukee Juha-Pekka Jauhiainen

- Jani on ajatteleva kuljettaja, joka analysoi hyvin suorituksiaan. Viime kauden päätösosakilpailussa hän ajoi tosi hyvin, ja se näkyi myös EK-ajoissa. Noiden näyttöjen ja käytyjen keskusteluiden jälkeen päätimme kiinnittää Janin tiimin toiseksi kuljettajaksi tälle kaudelle, Kumpumäki kertoo. 

Ralli SM –sarjassa ajetaan kaudella 2018 seitsemän osakilpailua: 3 talvella ja 4 kesällä. Kausi alkaa 26. tammikuuta Rovaniemeltä ja päättyy syyskuun lopussa Turussa ajettavaan finaaliosakilpailuun.

Kuva: Puistohhulmi Racing

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jonne Halttunen 150 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Jarno Ottman 149 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jarkko Nikara / Sayaka Adachi (JPN) 148 pistettä Saarijärven UA ()
4. Marko Mänty / Joni Mäkelä 147 pistettä LaihUA (R5)
5. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 146 pistettä NHD (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2018

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

25.-27.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 16.-17.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 3.3.
  4. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 18.-19.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 15.-16.6.
  6. Enset SM-Ralli
Sastamala-Huittinen  31.8.-1.9.
  7. SM TeijoTalot-ralli  Turku 28.-29.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa