Facebook Twitter Email Pinterest

Skoda Motorsport Suomen Joona ja Kauppinen valmistautuvat Suomen MM-ralliin Tampereella

26.07.2024 / Skoda Motorsport Suomi

Škoda Motorsport Suomen Lauri Joona ja Janni Hussi sekä tiimin junioriohjelmaan kuuluva Tuukka Kauppinen ja Veli-Pekka Karttunen valmistautuvat ensi viikolla käynnistyvään Suomen MM-ralliin kilpailemalla lauantaina HYAcenter Rallissa Tampereella.

Škoda Motorsport Suomen Lauri Joona ja Janni Hussi kilpailevat lauantaina 27.7.2024 Škoda Fabia RS Rally2:lla ensimmäistä kertaa Suomessa sitten helmikuun alussa ajetun SM Tunturirallin. Tänä vuonna rallin MM-sarjan WRC2-luokan osakilpailuihin keskittynyt kaksikko totuttautuu Tampereen alueella takavuosien Suomen MM-rallierikoiskokeilla tarvittavaan huippunopeuteen ensi viikon Secto Rally Finlandia varten.

Kaksikko ajaa WRC2-luokan MM-pisteissä kuudentena. Joona ja Hussi ovat kilpailleet viidessä MM-rallissa, joissa jokaisessa on ollut tuloksena pääsy MM-pistesijoilla maaliin. Kauden tähänastinen kohokohta on ollut toukokuinen Portugalin MM-ralli, jossa Joona ja Hussi nousivat kolmannella sijallaan ensimmäisen kerran MM-palkintokorokkeelle.

Tänä vuonna Škoda Motorsport Suomen junioriohjelmaan liittynyt 17-vuotias Tuukka Kauppinen kilpailee Tampereella ensimmäisen rallinsa nelivetoautolla. Kauppinen sekä hänen kakkosohjaajansa Veli-Pekka Karttunen saavat Suomen MM-ralliin ajettavakseen Škoda Fabia RS Rally2:n, jolla kaksikko kilpailee lauantaina yhden testipäivän kokemus taustallaan.

Tampereella nähdään myös Škoda Motorsportin ykköstiimin Toksport WRT:n brittikuljettaja Gus Greensmith sekä Ruotsin Isak Reiersen. Suomalaisista Škoda-kuljettajista paikalla on lisäksi SM1-luokassa neljäntenä ajava Anssi Rytkönen.

Lauantaina Lempäälän Ideaparkista klo 10:01 käynnistyvä HYAcenter Rallin reitti käsittää seitsemän Tampereen ympäristöstä 1980- ja 1990-luvuilta tuttua Suomen MM-rallin erikoiskoetta. Kysymyksessä on ensi viikolla käynnistyvän MM-rallin kansainvälinen testiralli, jossa ajetaan noin 90 EK-km.

Rallin lähtö- ja maalipaikat sekä keskitetty huoltoalue sijaitsevat Ideaparkin piha-alueella. Kilpailijat käyvät lauantain aikana huollossa kahdesti, noin klo 13 ja klo 16 alkaen. Rallin maaliin he saapuvat klo 18.15 alkaen. Rallin palkintojenjako suoritetaan Ideaparkin Bläk Boksissa.

#4 Tuukka Kauppinen – Veli-Pekka Karttunen, Škoda Fabia RS Rally2:

”Pääsin eilen kokeilemaan Fabia RS Rally2-autoa ensimmäistä kertaa. Auto tuntui hyvältä ja se toimi kaikilta osin oikein hyvin. Škoda oli hyvä ajaa, jos asian summaa. Tarvittiin vain muutama ajokerta, kun jo totuin autoomme. Toki testiä ajettiin vain yhdellä tiellä. Ihan sellaista puhdasta kovapintaista tietä en päässyt vielä ajamaan, mutta lauantaina sellaisiakin teitä on edessämme”.

”Tampereen testikisan tarkoitus on tutustua uuteen autoomme, jotta se sopisi parhaalla mahdollisella tavalla käteeni. Kun ajamme minulle uusia teitä ja puhtaasti nuotista niin uskon, että jotain pientä säädettävää vielä löytyy. Kisan aikana olisi tarkoitus tehdä myös säätömuutoksia ja seurata, miten ne vaikuttavat auton ajettavuuteen. Tulossa on minulle tärkeitä testikilometrejä. Tavoitteemme eivät tässä ole miksikään muuttuneet. Ajetaan Tampereelta kokemusta ja maaliin, ja ensi viikolla toistetaan sama Jyväskylässä”, Kauppinen summaa.

#8 Lauri Joona – Janni Hussi, Škoda Fabia RS Rally2:

”Tampereen HYAcenter Ralli tuli hyvään saumaan, viikkoa ennen kauden päätapahtumaamme Jyväskylässä. Hienoa, että pääsemme ajamaan aika lähellä kotikulmillamme rallia. Se nostattaa fiilistä ensi viikolle. Mietimme jo kauan sitten, että Tampereen kovavauhtinen kisa sopii meille hyvin Suomen MM-ralliin valmistavana rallina. Testirallin jälkeen pyrimme olemaan Jyväskylässä heti mahdollisimman hyvässä vauhdissa”.

”Luokkamme taso Tampereella on hyvä, joten näemme vauhdillisesti, missä menemme. Kun puhumme testirallista, niin kokeilemme rallin aikana muutamaa erilaista säätövaihtoehtoa Jyväskylää varten. Testi on päätarkoituksemme Tampereella, mutta kun kypärän painaa päähänsä. niin kyllä sitä myös menestyä eli voittaa haluaisi. Kisavauhtia ajetaan”, Joona lupaa.

Kuva: Red Bull Content Pool

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa