Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Lahti junnumestarin nöyryydellä sarjaan

22.01.2013 /

Olli Lahti Citroen C2R2.jpg

Nokialainen rallilupaus Olli Lahti on valmis ottamaan seuraavan askeleen kilpailu-urallaan. Viime kaudella nuorukainen voitti rallissa junioreiden Suomen mestaruuden, mutta nyt haasteet kasvavat, kun viikonloppuna Rovaniemellä käynnistyy yleisen luokan Ralli SM -sarja.

22-vuotias Lahti on tiiminsä ja taustajoukkojensa kanssa valmistautunut huolella kohta alkavaan kauteen. Tiimin uutta ralliautoa, Esapekka Lapilta hankittua Citroën C2R2 -mallia, on testattu ahkerasti alkutalven lumilla.
"Viime kauden junnusarjan menestyksen jälkeen oli luontevaa siirtyä Ralli SM -sarjaan ja sen kovatasoiseen SM3-luokkaan. Päätimme hankkia mahdollisimman kilpailukykyisen R2-luokan ralliauton ja päädyimme Citroëniin", Olli Lahti kertasi.
Olli Lahti RSJM1.jpg
"Treeniä ei voi koskaan olla liikaa alla, mutta hyvillä mietteillä voin nyt Arctic Lapland Ralliin lähteä. Takana on yhteensä 300 kilometrin verran testejä kotimaisemissa Nokialla sekä Hyrynsalmella AKK:n valmennusryhmän leirillä."

Olli Lahti ja hänen kokenut kartanlukijansa Tero Aspegren aloittivat Rovaniemen SM-osakilpailun reittiin tutustumisen maanantaina. Arctic Lapland Rallissa saa muista SM-ralleista poiketen nuotittaa erikoiskokeet useammin kuin kaksi kertaa.
"Nuotitusjakso alkoi positiivisissa merkeissä. Tämän rallin ensikertalaisena täytyy kyllä todeta, että täällä on aivan omanlaiset erikoiskokeet. Tiestö on joko varsin makeaa isoa tietä tai vastaavasti pientä ja röykkyistä tietä."

"Rallissa tavoitteena on ajaa ehjä suoritus ja välttää ongelmat. Tulostavoitetta en ole edes asettanut kauden avauskilpailuun. Tiedostan kyllä, että lopputulos on varmasti hyvä, jos pystymme ajamaan ennakkotavoitteen mukaisesti", Olli Lahti päättää.
(kuvat: Jarno Saari & Pekka Nieminen)

Pisteet top 5

1. Sami Korvola / Asko Kujala (EPUA) 0 pistettä EPUA ()
2. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 0 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jari Kuikka / Tomi Ikonen 0 pistettä JärvisUA (Fin-N)
4. Jukka Kasi / Henri Ania 0 pistettä Laihian UA (R5)
5. Mikko Lehti / Veikko Kanninen 0 pistettä THU-TEAM (FinR4WD)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa