Facebook Twitter Email Pinterest

Tiukkaakin tiukempaa SM3:ssa

25.01.2013 /

p-arctic1-pinomaki.jpg

Kalle PInomäki oli tyytyväinen uuteen autoonsa ja ajo maistui. Kuva: Marko Mäkinen

SM3-luokassa on odotettavissa kova taisto. Viimevuotisia kovia SM2-kuskeja on täksi kaudeksi siirtynyt luokkaa pienempään, ja tiukalta näyttää. SM3-luokkaa johtaa kahden pätkän jälkeen Joonas Lindroos.
"Ykkönen otettiin varovasti, kakkosella yritettiin sitten tulla ja painettiinkin kunnolla menemään. Näköjään onnistuttiinkin, kun tehtiin pohjat", tuumasi Lindroos.

SM3-luokassa on kunnon myrskyvaroitus nyt annettu ja voidaan sanoa, että Kalle Pinomäki "is back". Eroa Lindroosiin vain 1,3 sekuntia. Viime vuoden loppupuolen tekniset ongelmat ovat nyt taakse jäänyttä elämää ja uusi auto, Renault Twingo, näyttää istuvan hyvin lietolaiselle.
"Ihan mukavasti menee, ykkösellä liukasta, piti olla malttia. Ihan tyytyväinen olen ajoon, yritetään tästä eteenpäin saada auto kunnon kyytiin", sanoi Pinomäki.

Jaro Kinnunen vaihtoi myös luokkaa ja paahtaa uudella autollaan kolmantena vain o,6 sekuntia Pinomäen perässä. Samuli Vuorisalo on myös aloittanut hyvin, neljäntenä luokassa eroa kärkeen 19,3 sekuntia.

Aika moni pikkuluokkien kuljettajista valittivat spoorissa ajamisen vaikeudesta, moni myös kertoi saaneensa pätkällä edellä ajavan kiinni ja joutunut ajamaan harmittavasti toisen perässä kilometritolkulla. Kuljettajat myös raportoivat useista "rei´istä" penkoissa. Lieviä ulosajoja ja spinnaamisia on sattunut paljon.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Eerik Pietarinen / 25 pistettä (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 16 pistettä SaarUA (R5)
5. Niclas Grönholm / 13 pistettä ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa