Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Tiippanan tavoitteena SM-mitali

26.01.2013 /

Rautjärveläinen ralliautoilija Jussi Tiippana starttaa perjantaina uuteen kauteen rallin SM-sarjassa. Rovaniemen seudulla järjestettävä sarjan avausosakilpailussa ajetaan perjantaina viisi erikoiskoetta ja lauantaina toiset viisi. Erikoiskoekilometrejä kertyy kahden päivän aikana yli 240.

Tiippana ennakoi, että rallin todelliset ratkaisuhetket ovat lauantaina, jolloin ajetaan muun muassa rallin päättävä 48 kilometrin mittainen erikoiskoe.

Rallista jaetaan 1,5-kertaiset sarjapisteet, joten sijoituksilla on erityisen suuri merkitys koko kautta ajatellen.
"Tunturiralli on ollut perinteisesti vaativa kisa, joten ihan ensimmäinen tavoite on päästä maaliin mahdollisimman hyvällä sijalla. Kovaa pitää ajaa, jos aikoo täällä pärjätä", Tiippana arvioi ennen kilpailua.

Tiippana tavoitteena on kauden päätteeksi pokata SM-mitali. Sarjan vahvin ennakkosuosikki on moninkertainen rallin Suomen mestari Juha Salo.

"Tavoite on, että pystyn ajamaan kilpaa mestaruudesta Saloa ja muita vastaan. Jos kuljettaja on yhtä hyvässä vireessä kuin viime kauden lopulla, tavoite on realistinen."

"Tässä kisassa ei vielä pystytä haastamaan Saloa, sillä meillä ei ole näiltä teiltä juuri kokemusta, mutta jo seuraavassa osakilpailussa Mikkelissä se pitäisi pystyä tekemään."

Tiippanan auto, Mitsubishi Lancer Evo 9, on saanut tälle kaudelle uuden Reigerin alustan. Huollosta vastaa Kymen Septech Oy.

"Auto toimii todella hyvin ja koneessa tuntuu olevan voimaa. Auton suhteen on luottavainen olo, joten paketti on kunnossa."

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Eerik Pietarinen / 25 pistettä (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 16 pistettä SaarUA (R5)
5. Niclas Grönholm / 13 pistettä ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa