Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo SM-kuskien ykkösenä yötauolle

26.01.2013 /

Rallin SM-kausi saatiin tänään vauhtiin Rovaniemellä, jossa ajettiin kaksipäiväisen rallin viisi ensimmäistä erikoiskoetta. Mitsubishi-autokunta Juha Salo ja kartanlukija Marko Salminen olivat lähes sadalla ek-kilometrillä nelivetoisten SM-kuljettajista ripeimpiä johtaen Joni Nikkoa puolellatoista minuutilla. Yleiskilpailussa Salo on kakkossijalla. SM-sarjan ulkopuolisena kuljettajana rallissa mukana oleva norjalainen Andreas Mikkelsen johtaa suomalaista 30,5 sekunnilla.

Salo ja Salminen aloittivat päivän Mäntyvaaran yleisöerikoiskokeella joukon nopeimmin. Super 2000-luokan Skodaa kuskaava Mikkelsen jäi kaksikolle 2,2 sekuntia. Seuraavan, Aittajärven 24-kilometrisen pätkän jälkeen ero kääntyi Mikkelsenin hyväksi 3,8 sekuntilla.
"Aitassa ajoin ehkä vähän väärällä tavalla", Salo tiivisti.

Illan hämärtyessä mentiin Siikakämän ja Jyrhämäjärven pikataipaleille, joissa oli yhteensä lähes 70 kilometriä ajettavaa. Kipakassa pakkasessa ja tuulettomissa olosuhteissa edellä lähteneen Mikkelsenin nostattama lumipöly jäi leijumaan ja haittasi Salon matkantekoa.
"Olihan Mikkelsenilläkin toki nolla-autot edellä, mutta heillä oli kuitenkin useampi minuutti lähtöväliä. Me tulimme heti minuutin päästä perässä, joten pölyä oli aika pahasti. Meistä taaksepäin huono näkyvyys vain kertaantui", Salo harmitteli.

Eroa syntyi kyseisillä pätkillä yhteensä parisenkymmentä sekuntia.
"Kämä oli pitkä pätkä rytkyineen ja kapeine osuuksineen. Sen tietää, että Superi on sellaisissa olosuhteissa 2-3 sekuntia kilometrillä nopeampi kuin tämä R4. Siinä valossa 12 sekunnin tappio siellä ei kovin huonosti ole."

Illan päätteeksi ajettiin vielä uudelleen Mäntyvaaran raviratakieputus, jonka jälkeen kuljettajat pääsivät yötauolle.
"Päivä meni ajollisesti oikein hyvin. Tuntuma autoon on hyvä ja vauhti eri mallilla kuin viime vuonna. SM-pistetaistelussa erot ovat
suhteellisen isot. Se tässä mietityttää, että ajaako huominen pisteitä ajatellen terveisiä vai ei. Kisa on pitkä ja mitä vaan voi sattua, se pitää muistaa.

Ralli jatkuu huomenna klo 8.52 Hanhikosken erikoiskokeella.

Pisteet top 5

1. Sami Korvola / Asko Kujala (EPUA) 0 pistettä EPUA ()
2. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 0 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jari Kuikka / Tomi Ikonen 0 pistettä JärvisUA (Fin-N)
4. Jukka Kasi / Henri Ania 0 pistettä Laihian UA (R5)
5. Mikko Lehti / Veikko Kanninen 0 pistettä THU-TEAM (FinR4WD)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa