Facebook Twitter Email Pinterest

Mattias Thermanin unelmatulos kaatui keskeytykseen

28.01.2013 /

Mattias Therman ajoi rallin SM-sarjan avauskilpailussa Rovaniemellä uransa parasta vauhtia. Therman ja kartanlukija Jarkko Kalliolepo nousivat lauantain vaikeilla ja pitkillä erikoiskokeilla kilpailussa jo kolmanneksi. Mattamusta Ford Fiesta S2000 laukkasi Napapiirin huippunopeita ja kapeita lumirännejä loistavasti.
"Hienosti menee. Ollaan todella nautittu. Näyttää tosi hyvältä. Koko ajan alkaa sujua paremmin ja paremmin", iloinen Therman totesi kahdeksannen erikoiskokeen lähdössä.

Therman jäi kuitenkin tuon kahdeksannen erikoiskokeen varteen. Auto kopsahti lumihangessa olleeseen betonirumpuun, ja jäi niille sijoilleen.
"Vasen hidas mutka, ja tulin vain liian ahneella ajolinjalla. Lumen alla oli piilossa sellainen betoninen rumpu, joka väänsi etupyörän paikoiltaan. Tukivarsi meni poikki, eivätkä pyörätkään enää käänny. Ei voinut jatkaa. Fiilis on katkera. En ole ikinä ennen ajanut näin hyvin. Kolmas sija, ja kaikki oli hyvin. Nyt sitten tällainen typerä pikkumoka ihan hitaasta vauhdista. Olisi tämä voinut maaliinkin asti jatkua", Therman harmitteli.

Thermanin keskeytyshetkellä (EK 8/10) kilpailua johti moninkertainen suomenmestari Juha Salo. Seuraava SM-ralli ajetaan helmikuussa Mikkelissä. Therman ei osallistu tähän osakilpailuun, vaan kilpailee samaan aikaan numerolappu rinnassa Finlandia-hiihdossa.
(Miiro Koivula)

Pisteet top 5

1. Sami Korvola / Asko Kujala (EPUA) 0 pistettä EPUA ()
2. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 0 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jari Kuikka / Tomi Ikonen 0 pistettä JärvisUA (Fin-N)
4. Jukka Kasi / Henri Ania 0 pistettä Laihian UA (R5)
5. Mikko Lehti / Veikko Kanninen 0 pistettä THU-TEAM (FinR4WD)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa