Facebook Twitter Email Pinterest

Pekka Vihmalle tukku SM-pisteitä

28.01.2013 /

Hattulalainen Pekka Vihma käynnisti kilpailukautensa onnistuneella suorituksella, kun Ralli SM -sarja alkoi viikonloppuna Rovaniemellä. Uransa 10. Arctic Lapland Rallin ajanut Vihma saavutti maalilipulla SM2-luokasta kahdeksannen sijan.

SM-kauden kaksipäiväisessä avauskilpailussa pisteet jaettiin menestyjille puolitoistakertaisina. Kun yksi samassa luokassa edelle ajanut kanssakilpailija kisasi SM-sarjan ulkopuolella, saavutti Vihma seitsemänneksi korkeimmat pisteet, kaikkiaan 13,5 pistettä.

Kyseessä oli Citroën DS3 R3T -mallille ensimmäinen Suomessa maaliin ajettu talviralli, kun viime talvena uusi ralliautomalli kärsi pienistä teknisistä vioista.

Vihma ja kartanlukija Kim Niemelä pyrkivät tekemään Tunturissa oman ja varman ajosuorituksen. Vaativaan kilpailuun mahtui ongelmiakin, mutta maalissa kaksikko sai olla tyytyväinen urakkaansa.
"Kovalla pakkasella ralliautojen ja -renkaiden nostattama ja paikallaan leijunut lumipöly teki ajamisesta vaikeaa. Haastetta lisäsi vielä jäätyvät ajovalot. Täytyy myös näin seniorina todeta, että pimeällä rallin ajaminen on nuorten miesten puuhaa", Vihma sanaili.

"Ralliautostani täytyy sanoa, että on se hieno laite ja alusta toimii uskomattoman hyvin varsinkin röykkyisillä osuuksilla. Huollossa teimme vain pieniä muutoksia takapään säätöihin ja ne muutokset menivät hyvään suuntaan."

"DS3 on kerta kaikkiaan hieno kilpuri ja osaavissa käsissä ehdoton voittaja-auto. Tunnelma on korkealla kilpailun jälkeen, kun pääsimme ehjällä autolla maaliin", Vihma päätti.
(Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Sami Korvola / Asko Kujala (EPUA) 0 pistettä EPUA ()
2. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 0 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jari Kuikka / Tomi Ikonen 0 pistettä JärvisUA (Fin-N)
4. Jukka Kasi / Henri Ania 0 pistettä Laihian UA (R5)
5. Mikko Lehti / Veikko Kanninen 0 pistettä THU-TEAM (FinR4WD)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa