Facebook Twitter Email Pinterest

Seuraavaksi Joensuun SM Itäralliin 9.3.

01.03.2013 /

sm-mikkeli-kalle.jpg

Myös Kalle Pinomäki-Matti Kaskinen jäivät Mikkelissä jäännöspisteille suman takia. Joensuusta on yritettävä napsia niin paljon SM-pisteitä kuin vain mahdollista. Kuva: Marko Mäkinen


Talvikauden viimeinen ja Ralli SM -sarjan kolmas osakilpailu ajetaan maaliskuun 9. päivä Joensuun ympäristössä. 35:nnen kerran ajettava ralli on samalla Itä-Suomen aluemestaruusosakilpailu sekä Joensuun Urheiluautoilijoiden 50-vuotisjuhlaralli.

SM Itärallissa on kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 95 km. Lähtö ja maali ovat kilpailukeskuksena toimivan Hotelli Kimmelin edustalla, huoltoparkki löytyy Sortavalankadun koululta.

Ralli alkaa kello 10.01. Huoltoon kilpailijoita odotellaan ensimmäisen kerran noin kello 12.30 ja toisen kerran klo 16.30. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan noin klo 18.50.

Nummi-Pusulassa nykyisin asustava Juha Salo on napannut jo kaksi osakisavoittoa tänä vuonna. SM Itärallista on tulossa äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä mäntyharjulainen Ari Vihavainen antoi myrskyvaroituksen Mikkelin SM Vaakuna-Rallissa. Vihavaisella on nyt allaan Mitsubishin WRC-versio, ja jos mies on nyt saanut tässä parin viikon tauon aikana auton mieleisekseen, tulossa on melkoinen taistelu kisan voitosta. Tosin nämä miehet eivät kuitenkin "verissä päin" taistele keskenään, sillä kaksikko on Hannu´s Rally Teamin kuljettajia ja on napannut kummastakin SM-kisasta tiimien välisessä mestaruuskisassa maksimipisteet. Jari Ketomaa tuli Mikkelistä mukaan sarjaan. Siellä miehellä oli laina-auto allaan, nyt mikkeliläinen ajaa Tommi Mäkinen Racingin Subarulla kartanlukijanaan Kaj Lindström. Tästä voi siis hyvin päätellä, että Ketomaa halajaa myös Itärallin voittajaksi.

Kaksivetoisten SM3-luokassa monelle kärkikuljettajalle on tärkeätä kerätä niin paljon SM-pisteitä kuin mahdollista. Mikkelissä SM1-luokan kilpailijan teknisen vian aikaansaamasta sumasta kärsi nimenomaan puolet SM3-luokan kovimmat pistemiehet. Joensuun kisa on siksi suomenmestaruuden kannalta erityisen tärkeä kilpailu.

SM2-luokka pääsi ajamaan lähes "puhtaan" kisan Mikkelissä. Neljäntenä kisassa ennen viimeistä erikoiskoetta ollut Henri Kolsi kärsi luokassa ainoana kanssakilpailijan teknisen vian aikaansaamasta sumasta ja putosi luokassaan viimeistä edelliseksi sijalle 11.

Pisteet top 5

1. Sami Korvola / Asko Kujala (EPUA) 0 pistettä EPUA ()
2. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 0 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jari Kuikka / Tomi Ikonen 0 pistettä JärvisUA (Fin-N)
4. Jukka Kasi / Henri Ania 0 pistettä Laihian UA (R5)
5. Mikko Lehti / Veikko Kanninen 0 pistettä THU-TEAM (FinR4WD)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa