Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen luottavaisena Joensuuhun

06.03.2013 /

Jarospeed 1.jpg

Tulevana lauantaina ajetaan Joensuussa Ralli SM -kauden kolmas osakilpailu, joka myös päättää sarjan talvikauden. Jaro Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen starttaavat uudella Peugeotin 208 R2 -mallilla ralliin kovin odotuksin.

Jarospeedin kaksikko on ajanut talven kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa eniten pohja-aikoja SM3-luokassa, joten puhtaasti vauhdin puolesta voi jälleen odottaa kovaa panosta Kinnusen autokunnalta.

Moottoriurheilussa voi kuitenkin tapahtua kaikenlaista, kuten talven rallit ovat osoittaneet. Luokkansa kärkivauhtia esittänyt Kinnunen on kirjannut kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta sijat 3. ja 15:s.

Ensin mainittu palkintosijoitus lohkesi avauskisasta jarrumurheiden hidastamana, mutta vajaa kaksi viikkoa sitten voittopotti vaihtui jäännöspisteisiin Mikkelin osakisan viimeisellä EK:lla sattuneen yli 10 auton suman hidastamana.
"Hyvää ja puhdasta suoritusta lähdemme tekemään. Toki tavoitteena täytyy pitää luokkavoittoa, koska vauhtimme puolesta se on aivan realistista. Parhaamme teemme, jotta pääsisimme nyt voittokantaan uudella autolla", Jaro Kinnunen jutteli.

"Olemme jälleen tehneet huolelliset ennakkovalmistelut, minkä lisäksi vaihdelaatikko kävi Ranskassa huollossa. Peugeot Sport halusi tarkistaa laatikon, vaikkei 1000 kilometrin huoltoväli ollut vielä täyttynyt.

"Heitä kiinnostaa kovasti meidän suorituksemme ja vauhtimme talvikelillä. Ja täytyy myös muistaa, että meidän ralliautomme on Pohjoismaiden ensimmäinen Peugeot 208 R2- kilpuri."
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Eerik Pietarinen / 25 pistettä (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 16 pistettä SaarUA (R5)
5. Niclas Grönholm / 13 pistettä ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa