Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Lahti hyvin valmistautuneena SM Itäralliin

08.03.2013 /

Olli Lahti Citroen C2.jpg

Viime vuonna rallin juniorimestaruuden voittanut Olli Lahti on päässyt talvikaudella hyvään vauhtiin kovatasoisessa yleisen luokan SM-sarjassa. Tänä viikonloppuna on ohjelmassa talvikauden päätösosakilpailu Joensuun seudun äkkiväärillä teillä.

Nokialainen 22-vuotias Lahti on suorittanut varsin huolellisen valmistautumisen, kun hän on treenannut kisaviikolla kahtena päivänä Citroën C2R2 -kilpurin ohjaamossa.

Lahti osallistui Keuruulla AKK:n valmennusryhmän, Driver Academyn, leirille. Maanantaina oli ohjelmassa nuotitusharjoituksia, minkä jälkeen kahtena seuraavana päivänä treenattiin itse ajamista.

"Lähtökohdat tulevaan ralliin ovat kunnossa. Tuntuma autoon ja ajamiseen on nyt hyvällä tolalla. Hieman muutin kilpurin säätöjä esimerkiksi pyöränkulmien osalta", Olli Lahti kertoi.

"Nyt on luottoa autoon eri lailla kuin edellisessä osakilpailussa. Se hyvä tuntuma täytyy myös käyttää hyödyksi kilpailutilanteessa. On tietenkin tärkeää saada hyvä alku ralliin ja pystyä ajamaan ilman pikkuvirheitä."

Olli Lahti ja hänen kartanlukijansa Tero Aspegren nuotittavat SM Itärallin erikoiskokeita perjantain aikana. Kauden kolmas SM-osakilpailu käynnistyy lauantaina klo 10.

"En ole ajanut rallia tuolla suunnalla, mutta kuulemani mukaan erikoiskokeet ovat varsin vaativia mutta kilpailijan kannalta oikein nautittavia ajaa. Nuotituksessa täytyy tehdä tarkat nuotit, että siitä saa parhaan mahdollisen pohjan kisalle. Alkuviikon nuottitreenin jäljiltä on kiva lähteä kilpailuun", Lahti päätti.
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Sami Korvola / Asko Kujala (EPUA) 0 pistettä EPUA ()
2. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 0 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jari Kuikka / Tomi Ikonen 0 pistettä JärvisUA (Fin-N)
4. Jukka Kasi / Henri Ania 0 pistettä Laihian UA (R5)
5. Mikko Lehti / Veikko Kanninen 0 pistettä THU-TEAM (FinR4WD)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa