Facebook Twitter Email Pinterest

Vainionpää-Juntuselle talvikaudesta triplavoitto

12.03.2013 /

Joensuussa ajettiin Ralli SM -sarjan kolmas osakilpailu lauantaina 9.3.2013. Talvikauden päätösosakilpailussa ajettiin kahdeksan erikoiskoetta, joista kertyi 95 erikoiskoekilometriä. Ennen Joensuun kilpailua Vainionpää oli SM-pisteissä kärjessä voitettuaan kaksi edellistä SM-rallia Rovaniemellä ja Mikkelissä. SM2-luokan osalta kilpailu oli tiukka. Rallin voitto selvisi vasta viimeisellä erikoiskokeella.

Kaksivetoisten tuloskärkeä pitivät ensimmäisten viiden erikoiskokeen ajan Marko Mänty, Jussi Vainionpää ja Esa Ruotsalainen. Edellisessä osakilpailussa Mikkelissä hyvin ajanut Veli-Pekka Karttunen putosi kärkiajoista jo ensimmäisten erikoiskokeiden jälkeen jarruongelmien vuoksi.

Kuudes erikoiskoe oli rallin pisin 29,93 kilometriä. Tälle erikoiskokeelle Ruotsalainen kellotti kärkiajan Vainionpään jäädessä 13,2 sekuntia. Kuudennen erikoiskokeen jälkeen Ruotsalaisen etumatka oli 6,3 sekuntia toisena ajavaan Vainionpäähän.
"Pieniä virheitä on tullut tehtyä, ja ne näkyvät kellossa. Kuutosella oli parikin pahaa paikkaa, että hyvä kun ei suistuttu. Pikkutien osuus meni huonosti, se ei sopinut meidän autolle kyllä yhtään. Kuuden sekunnin ero on mahdollista vielä ajaa kiinni, kyllä me yritetään. Mitään ihan hirveitä riskejä ei kuitenkaan haluta ottaa", jutteli Vainionpää EK:n 6 jälkeen.

Ennen viimeistä erikoiskoetta kilpailu kävi tiukaksi. Vainionpää nousi kärkeen ajettuaan seitsemännelle erikoiskokeelle 6,6 sekunnin pohjat. Näin ero Vainionpään ja Ruotsalaisen välillä oli kokonaiskilpailussa vain 0,3 sekuntia Vainionpään hyväksi. Ruotsalainen jäi viimeisellä erikoiskokeella 8,1 sekuntia Vainionpään taakse, ja näin Vainionpää otti SM-rallien talvikaudelta jo kolmannen osakilpailu voittonsa.

Itärallin jälkeen Vainionpää jatkaa maksimipistein SM2-luokan kärjessä.
"Vähän oli meilläkin sellaista pientä hermostumista viimeisellä erikoiskokeella, sen verran meni jännäksi. Hyvä näin, tästä on hyvä jatkaa kesäkaudelle", Vainionpää kommentoi.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Eerik Pietarinen / 25 pistettä (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 16 pistettä SaarUA (R5)
5. Niclas Grönholm / 13 pistettä ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa