Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Kiviniemi nelivetoisten SM1-luokkaan

27.08.2013 /

kiviniemi.jpg

Kaksivetoisten SM3-luokassa tänä vuonna Citroënilla kilpaillut parkanolainen Kristian Kiviniemi teki jo tässä vaiheessa kautta päätöksen ryhtyä keskittymään ensi vuoden Ralli SM -sarjaan. Kiviniemi on saanut kerättyä pisteitä vain Mikkelin SM Vaakuna -rallista helmikuussa sekä heinäkuussa Kouvolassa ajetusta SM O.K. Auto -rallista. Pistesaldo on ennen kauden kahta viimeistä kisaa vain 20 pistettä.
"Alkuvuosi on todellakin mennyt vähän penkin alle. Tarkoitus on joka tapauksessa siirtyä SM1-luokan puolelle, ja kun nyt löytyi auto sopivasti, tehtiin siirtyminen jo nyt", valotti Kiviniemi tilannettaan.

"Aiemmin Ralli SM -sarjassa ajaneelta Petri Lehtovirralta löytyi mukavasti meille auto, joka on nyt pari kuukautta jo ollut minulla. Ihan vain pientä huoltoa autoon on tehty, ja olen parissa kisassakin ehtinyt jo sen kanssa käydä. Sastamalassa ja Imatralla tuli kummastakin kotiintuomisina yleiskilpailun kakkossija", paljasti pari viikkoa sitten 21 vuotta täyttänyt Kiviniemi.

Tokihan Kiviniemi tunnustaa, että paljon on vielä opeteltavaa. Hyvillä mielin mies kuitenkin Turun SM-ralliin lähtee. Lähtönumero on 43, joten vakituisesti SM-kisoja kiertävien lisäksi edelle lähtöluetteloon on sijoitettu myös sarjan ulkopuolisia SM1-luokan kuljettajia.
"Ei se nyt oikeastaan haittaa, kun ollaan tässä opettelemassa vielä nelivedon niksejä.

Kaksivetoisista on tapana aikanaan nousta nelivetoisten SM1-luokkaan. Kiviniemi saattoi nyt tehdä hyvinkin onnistuneen tempun, kun ehtii jo kisaolosuhteissa ajaa kunnon testiä ensi vuoden kilpailuja ajatellen. Ei sitten tarvitse enää harjoitella nelivetoisten temppuja, kun tammikuun lopussa Rovaniemelle lippu heilahtaa kauden 2014 avauskisan kunniaksi.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Eerik Pietarinen / 25 pistettä (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 16 pistettä SaarUA (R5)
5. Niclas Grönholm / 13 pistettä ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa