Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hämäläinen esittelee Ford Fiesta R5:n

25.09.2013 /


ford-r5-msport.jpg

Kari Hämäläinen ajaa uudella Ford Fiesta R5 -autolla Tampereen päätöskisassa. Väritykseltään Tampereella auto on samanlainen kuin Hämäläisen aiemmat autot.

SM Castrol-rallissa nähdään aivan uusinta huippukalustoa, kun Kari Hämäläinen on vuokrannut Ford Fiesta R5 -version, joka luokiteltiin heinäkuun alussa. Kyseessä on yksi ensimmäisistä yksilöistä, jotka M-Sport toimitti asiakkailleen.

Ralliauto saapuu Virosta MM-Motorsportin maineikkaalta tiimiltä, jota johtaa Viron tunnetuin rallikuljettaja Markko Märtin. Vastaavanlaisella Fiesta R5 -uutuusmallilla on napattu loppukesän aikana muun muassa luokkavoitto Suomen MM-rallissa sekä yleiskilpailun voitto syyskuussa ajetussa Puolan EM-rallissa.

"Kiinnostuin autosta heti, kun se esiteltiin. Päätin tutustua tähän tulevaisuuden malliin ja niinpä tämä ralli on juuri sopiva paikka ajaa kunnon testikilpailu", Hämäläinen toteaa.

"Vaikka auto on aivan maailman huipputasoa, en lähde tavoittelemaan mitään kuuta taivaalta. Tarkoituksena on vain tutustua autoon ja päättää sen jälkeen mahdollisesta auton hankinnasta tänne Suomeen."

Edellisessä SM-osakilpailussa Kari Hämäläinen sijoittui viidenneksi, mikä oli hänen kauden parhaansa. Nyt Tampereella hänen nykyisellä autollaan (kuvassa Hämäläinen edellisessä SM-rallissa) kilpailee yksi Viron nuorista kyvyistä eli Karl Kruuda.

(Teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Sami Korvola / Asko Kujala (EPUA) 0 pistettä EPUA ()
2. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 0 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jari Kuikka / Tomi Ikonen 0 pistettä JärvisUA (Fin-N)
4. Jukka Kasi / Henri Ania 0 pistettä Laihian UA (R5)
5. Mikko Lehti / Veikko Kanninen 0 pistettä THU-TEAM (FinR4WD)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa