Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo SM-sarjalaisista nopein ykkösek:lla

27.09.2013 / Juha Salo SM-sarjalaisista nopein ykkösek:lla

Juha Salo oli Savon pätkällä kolmanneksi nopein, mutta paras Ralli SM -sarjalaisista. Kuva Turusta: M. Salonen

Nelivetoisten SM1-luokassa sarjan ulkopuolella ajava Jarkko Nikara paiskoi pohja-ajan Savon legendaariselle, 8,45 kilometrin mittaiselle erikoiskokeelle. Nikara on tällä kertaa liikkeelle Mattias Thermannin S2000-luokitellulla Ford Fiestalla, nyt sai vanha tuttu sotaratsu, Mitsu, jäädä talliin. Nikara oli veljensä Petrin kanssa 4,7 sekuntia nopeampi kuin Viron, myös sarjan ulkopuolisena ajava Karl Kruuda.
"En ole ikinä ajanut tällaista pätkää, oli fantastista. Koko ajan oli oltava tarkkana, tie meni ylös ja alas, mutkat olivat haastavia. Nautin todellakin", kertoi Kruuda innostuneesti Kari Hämäläiseltä vuokraamansa, myös S2000-luokitellun Fiestan ohjaamosta.

Juha Salo oli EK:n 1 kolmanneksi nopein, eroa Nikaraan kertyi 6,2 sekuntia. Salo ei paljon huoltoon tullessaan selitellyt, mainitsi vain, että varovasti tuli.
"Katsellaan nyt miten tämä kisa alkaa kehittyä", jutteli Salo, joka kuitenkin siis oli Ralli SM -sarjalaisista nopein.

Ari Vihavainen on Juha Salon 8:nnen suomenmestaruuden pahin uhkaaja. Vihavainen jäi pohjista 7,8 sekuntia ja Salosta vain 1,6.
"Varovasti aloitin minäkin", myönsi Vihavainen.
"Tämähän on vasta alkua, kyllä tässä hyvillä mielin ollaan ja tosissaan aiotaan kisata täälläkin."

Mikkelin Jussi Tiippana ehti ykköserikoiskokeen maaliin 0,1 sekuntia Vihavaista nopeampana, joten hän oli neljänneksi nopein. Tiippanalla ei kuitenkaan epäonnisen kauden jälkeen ole mahdollisuuksia mitaleille, mutta pystyy toki sekoittamaan pisteiden jakautumista. Juha Salo on kuitenkin aina osannut ajaa mestaruudesta, ja hänelle riittää mestaruuteen vielä seitsemäs sija Vihavaisen voittaessa.

SM Castrol-ralli on kuitenkin vasta alkanut. Tänä iltana ajetaan vielä toinen erikoiskoe, huomenna seitsemän. Lauantaina ek-kilometrejä on vielä 90,36 jäljellä. Tänään niitä on vain 16,90 km.
Illan toinen erikoiskoe alkaa kello 20.52.