Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen päätti kauden osakisavoittoon

30.09.2013 /

SM Castrol-ralli Jaro Kinnunen SM3.jpg

Rallin SM-sarjan seitsemäs ja viimeinen osakilpailu Tampereella päättyi Jaro Kinnusen, kartanlukija Mikael Korhosen ja Jarospeed-tiimin voitonjuhliin kaksivetoisten autojen SM3-luokassa. Kyseessä oli Kinnusen uran ensimmäinen osakilpailuvoitto SM-sarjassa.

Peugeot 208 R2 -kilpurin Suomessa kauden alussa esitellyt Kinnunen oli nyt päätöskisassakin huippuvauhdissa. Hän nappasi luokkansa kärkipaikan jo perjantai-illan pimeydessä ajetulla toisella erikoiskokeella.
"Tuurit olivat kohdallaan heti alussa, kun kävimme nopeassa oikeassa kaarteessa tieltä ulkona. Oli todella onnea, että selvisimme vain pienellä aikahukalla. Huolto sai auton vauriot korjattua, minkä jälkeen ajoimme ilman ongelmia", Jaro kertasi.

Pitkän lauantaipäivän edetessä Espoon UA:n kuski kasvatti eroa takana ajaneeseen tiiviiseen kärkiryhmään. Kolmen pohja-ajan lisäksi Kinnusen muutkin pätkäajat olivat lähellä kärkeä.

Maalissa kuohujuomaa voittajana suihkuttanut Kinnunen vei voiton lopulta 24,4 sekunnin turvin ennen Henri Tuomistoa.
"Tunnelmat ovat tietenkin korkealla. Voitto on ollut todella lähellä jo muutaman kerran. Tämä tulos palkitsee oman tiimini suuren työmäärän, jonka olemme tehneet uuden ralliauton kanssa", Jaro kiitteli.

"Kun kaksi edellistä SM-osakilpailua päättyivät keskeytykseen, emme lopulta päässeet nousemaan sarjassa mitaleille. Pronssi jäi lopulta vain puolen pisteen päähän, mutta se ei oikeastaan nyt edes harmita."

"Kauden päätavoitteeksi asetettiin SM-kulta, jonka saavuttaminen kahden keskeyttämisen jälkeen ei ollut enää mahdollista. Onneksi tämä SM-kausi päättyi komeaan voittoon", Jaro Kinnunen summasi.
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Sami Korvola / Asko Kujala (EPUA) 0 pistettä EPUA ()
2. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 0 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Jari Kuikka / Tomi Ikonen 0 pistettä JärvisUA (Fin-N)
4. Jukka Kasi / Henri Ania 0 pistettä Laihian UA (R5)
5. Mikko Lehti / Veikko Kanninen 0 pistettä THU-TEAM (FinR4WD)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa