Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM Riihimäellä oli Skodan juhlaa

29.05.2019 / Skoda Suomi

Pitkä ja sateinen päivä Riihimäellä päättyi Škoda-kuljettajien voitonjuhliin. SM1 –luokan kärkisijat valloitettiin jälleen tshekkimerkillä.

Päivän ehdoton yllätysnimi oli TGS Worldwiden ylläpitämällä ja ilmoittamalla ŠKODA FABIA R5:llä ajanut Mikko Heikkilä, joka pisti rajusti kampoihin rallin moninkertaiselle Suomen mestarille, Juha Salolle.

Maalissa merkkikollegoiden eroa kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen oli vain 20,2 sekuntia, Heikkilän sijoituttua toiseksi. Viimeinen, yhdeksäs erikoiskoe jouduttiin perumaan tien mentyä liian huonoon kuntoon jo ensimmäisen ajokerran jälkeen.

- Hyvin meni ja hauskaa oli, mikään ei jäänyt harmittamaan. Auto on tosi helppo ja hieno ajaa. Mieleni tekisi ehdottomasti ajaa enemmän ei kai siinä mitään rajaa olekaan, mutta rahoitus on ongelma, kuten varmasti kaikilla muillakin, Heikkilä hymyili.  

Kristian Kiviniemi ei tällä kertaa ollut omalla tasollaan. Palkintokorokevauhti jäi haaveeksi, sillä kello tikitti armotta eroa luokan kärkipaikkaan. Kiviniemi jäi luokkavoittoon ajaneesta Juha Salosta 2.13 minuuttia.

- Useampi pieni syy oli tähän aikaeroon. En ollut omaan tekemiseeni tyytyväinen, sitä pitää parantaa. Aamupäivällä meitä kiusasi yksi venttiili, ja se rokotti vauhtia ja itseluottamusta. Nyt on kolme viikkoa aikaa ennen seuraavaa rallia, joten kovasti täytyy tehdä hommia, ettei tämä fiasko toistu, vakavoitui Kiviniemi.

Ralli SM –sarja jatkuu Seinäjoella 14. – 15.6.

Kuva: Skoda Suomi

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Topi Luhtinen 106 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 102 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 67 pistettä NHD (R5)
4. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 66 pistettä ParkUA (R5)
5. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 57 pistettä MikUA ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa