Facebook Twitter Email Pinterest

Koski-Lammin veljesten hyvä kilpailu päättyi keskeytyksiin

17.06.2019 / Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Heikki Koski-Lammin ja Ari Koposen taival SM3-luokan kärkipaikalla suli erikoiskokeella kuusi, kun jarruton Citroen valui leveäksi ja etupää rikkoontui. Juho Koski-Lammi ja Arto Ala-Kokkila ajoivat neljännellä sijalla, mutta kilpailun kahdeksannella erikoiskokeella auto kaatui ojanpohjalle.
 
Perjantai-ilta sujui Heikki ja Ari kaksikolta hyvin. Ensimmäisen ja kolmannen erikoiskokeen pohja-aikojen ansiosta he pitivät yötauolla hallussaan luokan toista sijaa.- Pieniä teknisiä ongelmia, mutta siihen nähden ihan ok tuli, kertoi Heikki iltahuollossa.
 
Lauantaiaamu alkoi Heikillä toiseksi nopeimmalla ajalla ja samalla hän nousi kilpailun kärkeen. Viides erikoiskoe tuli neljänneksi nopeiten ja johtopaikka pysyi 1,1 sekunnin vahvuisena ennen Henri Hokkalaa. Perjantai-illan viimeisellä erikoiskokeella alkaneet jarrumurheet saivat jatkoa. Takajarrusatula rikkoutui ja vuoti jarrunesteet ulos. Tästä johtuen, kuudennen erikoiskokeen loppupuolella parivaljakon Citroenin perä roikkui vasemmalle kääntyvässä mutkassa, josta kaksikko pääsi vielä takaisin tielle.
 
Citroenin vanne ja vetoakseli kuitenkin rikkoutuivat ja matkanteko päättyi siihen. Flying Finn Future Star -valintakokeet jäävät siis tänä vuonna haaveeksi.
 
- Hyvin tuli siihen asti. EK5 puolivälissä katosivat jarrut ja sitten tultiin riskillä, siihen nähden yllättävän hyvä aika. Yritettiin taistella itsemme huoltoon, mutta EK kutosen loppuosalla sitten tuli läheltäpititilanne, joka ojasta noustessa rikkoi vanteen ja vetoakselin, selostaa pettynyt Heikki Koski-Lammi lauantaipäiväänsä.
 
Juho Koski-Lammin ja Arto Ala-Kokkilan kilpailu alkoi myös mukavasti perjantai-illalla ja yötauolla kaksikko oli sijalla viisi. Lauantaiaamun ensimmäisellä aika riitti yhdeksänteen sijaan, ja tämä selittyi spinnauksen muodossa. Tämän jälkeen alkoi nousu tulosluettelossa ja tauolla sijoitus oli neljäs. Erikoiskoe kahdeksan päätti kuitenkin Citroen-parin matkan ja auto päätyi katolleen ojaan.
 
- Ihan ok tuli siihen asti lukuunottamatta spinnausta, melko typerään virheeseen kisa kuitenkin päättyi, toteaa Juho Koski-Lammi.
 
Kuva: Susanna Rinne

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Topi Luhtinen 106 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 102 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 67 pistettä NHD (R5)
4. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 66 pistettä ParkUA (R5)
5. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 57 pistettä MikUA ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa