Facebook Twitter Email Pinterest

Aleksi Röyhkiö M-Sportin kalustolla Neste Rallin JWRC-luokkaan

05.07.2019 / Jarno Saari

Ylöjärveläinen rallilupaus Aleksi Röyhkiö ottaa jälleen uuden askeleen ralliurallaan, kun 18-vuotias kuljettaja lähtee elokuun alussa Suomen MM-ralliin kilpailemaan Junioreiden WRC-sarjan pisteistä.

Pelkät pistesijat eivät suinkaan ole tavoitteena, sillä Röyhkiö lähtee haastamaan sarjaa ajavat kuskit ja tavoittelemaan luokkavoittoa. Nuorukaisen taustajoukot ovat vuokranneet M-Sportilta kaluston ja täydellisen huoltopaketin, joka avaa mahdollisuuden kilpailla JWRC-sarjassa.

- Neste Ralli on meidän tiimille kauden pääkilpailu. Omalla kalustolla ajamisessa olisi ollut se huono puoli, että sillä ei ole mahdollista saada hyvää näkyvyyttä eikä tehdä kunnon näyttöjä. Sen vuoksi otin tallin johtajaan Maciej Wodaan yhteyttä ja pyysin tarjousta, Aleksi Röyhkiö kertoo.

- Hankimme meidän SM-sarjassa käyttämän kaluston, Ford Fiesta R2, alkuvuonna M-Sportilta, joten suhteet sinne oli jo olemassa. Sain neuvoteltua järkevän paketin, jonka lisäksi saan testattavaksi ne Fiestan perussäädöt, joilla JWRC-luokassa ajetaan.

- Varsinaisella kisa-autolla pääsen ajamaan vasta rallin virallisella testipätkällä, mutta ennakkotreenit ajan omalla autolla. Edessä on varmasti kovatasoinen kisa, joten haasteita riittää. Pitkä MM-ralli on minulle uusi tuttavuus, mutta täytyy tehdä kaikki mahdolliset ennakkovalmistelut huolella, Röyhkiö jatkaa.

Röyhkiö Motorsportin kartanlukija Ville Mannisenmäki on kerran kilpaillut Suomen MM-rallissa, Teemu Asunmaan kartturina, mutta Röyhkiö on kilpailun ensikertalainen.

- Videoita olen katsonut Neste Rallin nuotituksesta ja erikoiskokeilta. Niiden avulla pystyn tutustumaan reittiin, joka on valtaosin samassa muodossa kuin viime vuonna. Menen armeijaan ensi maanantaina, joten eiköhän siellä voi iltaisin hyvin tappaa aikaa niitä videoita katselemalla, Röyhkiö hymähti.

Teksti: Jarno Saari
Kuva: Röyhkiö Motorsport

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Topi Luhtinen 106 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 102 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 67 pistettä NHD (R5)
4. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 66 pistettä ParkUA (R5)
5. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 57 pistettä MikUA ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa