Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalla erinomainen MM-debyytti Jyväskylässä

07.08.2019 / Anu Haapalainen

Lauri Joonan ralliuran ensimmäinen MM-startti Jyväskylässä sujui varsin mallikkaasti. Lopputuloksissa 22-vuotias sastamalalainen oli paras suomalainen ensikertalainen ja kaksivetoisten autojen kolmas.

Viikonloppuna ajettu Jyväskylän seudulla ajettu Neste Ralli oli Lauri Joonalle uran ensimmäinen MM-ralli. Ennen kilpailun alkua nuori rallikuljettaja oli varsin maltillinen tulostavoitteessa:

- Ehjää kisaa lähetään rakentamaan. Malttia pitää olla, kisa on pitkä ja haastava. Mitään erityistä tulostavoitetta ei ole. Maaliin kun pääsee, niin on aika korkealla tuloslistassa.

M-sportin valmistama Ford Fiesta R2T 2019, jolla Joona ja kartturi Markus Määttänen osallistuivat MM-ralliin, toimi lähes koko kisan hienosti ja meno maittoi. Varman ajon taktiikan uransa ensimmäiseen Jyskälään laatinut Joona aloitti perjantaina omien sanojensa mukaan varovasti kiviä kierrellen.

- Varsinkin kahteen kertaan ajetut pätkät menivät huonoon kuntoon, erityisesti näin isolla lähtönumerolla ajaville, kertoi Joona.

23 erikoiskoetta sisältänyt Sorateiden Grand Prix oli nimensä veroinen ja legendaariset pikataipaleet saivat nuoren ensikertalaisen vilpittömät kehut. 

- Päijälä oli kyllä mahtava pätkä, nautittiin sen hienoista hyppyreistä. Kakariston legendaarinen risteys oli myös todella hieno kokemus, hehkutti Joona.

Kisaan laadittu taktiikka toimi ja pikkuhiljaa Joona ja Määttänen nousivat tuloslistassa lähemmäs kärkeä. Ruuhimäen päätöserikoiskokeen jälkeen kaksikko löytyi kaksivetoisten autojen tuloksista hienosti kolmannelta riviltä. Taakse jäi nippu kovia suomalaisia ja ulkomaisia kilpakumppaneita. 

- Hienoa on ollut vetää, kun on porukkaa ollut paljon reitin varrella. Ihan mahtava kokemus, ja tulos oli parempi kuin olisin uskaltanut kuvitella.

Yhteensä kaksivetoisten kisaan starttasi 23 autokuntaa.

MM-rallin jälkeen Joona ja Määttänen jatkavat SM-pisteiden metsästystä elo-syyskuun vaihteessa Laitilassa. Ennen kahta viimeistä SM-osakilpailua kaksikko johtaa SM3-luokkaa.

Neste Ralli 2019 lopputulokset - luokka RC4 (kaksivetoiset)
1. Tom KRISTENSSON - Henrik APPELSKOG   SWE  2:55:17.2                                    
2. Jan SOLANS - Mauro BARREIRO  ESP +1:28.0
3. Lauri JOONA - Markus MÄÄTTÄNEN  FIN +6:10.4
4. Arttu LÄHDENIEMI - Aki SUUTARINEN FIN  +6:33.0
5. Adrien FOURMAUX - Renaud JAMOUL FRA  +6:44.3
6. Roland POOM - Ken JARVEOJA  EST +11:54.8

Kuva: Honza Fronek

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 139.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Topi Luhtinen 133 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 85 pistettä NHD (R5)
4. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 79.5 pistettä MikUA ()
5. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 66 pistettä ParkUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Ralli Mikkeli Mikkeli 7.-8.2.
  3. Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli     
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa