Facebook Twitter Email Pinterest

SM Oili Jalonen rallista pettymys Pynnöselle - ulosajo heti ensimmäisellä erikoiskokeella päätti kilpailun

02.09.2019 / Pynnönen Racing tiedotus

Ville Pynnönen osallistui Laitilassa ajettavaan SM Oili Jalonen ralliin ajokkinaan Skoda Fabia R5. 22-vuotias Jyväskylän Urheiluautoilijoita edustava Pynnönen yhdessä kartturinsa Timo Hantusen kanssa kokivat nopean päätöksen kilpailulle, kun heti ensimmäisellä erikoiskokeella Skoda suistui ulos ja osuma puiden kanssa johti kilpailun päättymiseen.

Jo vaiherikas Neste Ralli osoitti, että vauhtia alkaa löytymään, mutta samalla varmuutta ja malttia pitäisi olla enemmän. Viikonlopun kisaan pyrkimyksenä olikin ajaa varmasti alussa ja katsoa, mihin vauhti riittäisi, ja onko tarvetta muuttaa ajamista kisan edetessä.

- Kilpailuun valmistavat testit menivät hyvin, ja luotto tekemiseen oli hyvällä mallilla. Heti nuotituksessa huomasi, että reitti on haastava aiempiin teihin nähden, missä on tullut kisattua. Tämän johdosta ajatus oli ajaa ainakin ensimmäiset kaksi erikoiskoetta järkevästi, mutta näköjään lähtövalojen sammuttua nälkä kasvoi saman tien. Kun heti ensimmäiset mutkat tulivat mallikkaasti, niin teki vaan mieli jatkaa samaan malliin. Sitten viiden kilometrin yhdessä pitkässä kiristyvässä vasemmassa nuotti oli väärä ja vauhtiakin liikaa, niin perä putosi saman tien syvään ojaan. Osuma puihin hajotti lopulta kaksi vannetta ja yhden renkaan, minkä vuoksi emme voineet jatkaa, koska mukana oli ainoastaan yksi varapyörä. Toki vahinkoa tuli enemmänkin, mutta olisi ollut tärkeätä päästä edes ajamaan loput pätkät. Auto olisi mahdollistanut jatkamisen muilta osin, Pynnönen kuvailee ulosajoa.

Lähes saman tien tapahtunut keskeytys oli raju pettymys ja huono lopetus kaudelle. Vähäiselle kokemukselle jokainen ajettu kilometri olisi erittäin hyödyksi, ja ylipäätään enemmän pitäisi keskittyä ehjään ajamiseen. 

- Vaikka väliajat ja incar-video näyttivätkin, että vauhtia oli hyvin mallikkaasti, niin ei siitä ole mitään hyötyä, jos tiellä pysyy vain jokusen kilometrin. Nyt onkin tauon myötä syytä palata perusasioiden äärelle nuottia ja ajamista ajatellen, jotta tähän ajamiseen saisi jotain järkeä ilman mitään älyttömyyksiä. Kuitenkin kahteen edelliseen kilpailuun kaksi ulosajoa ei ole kovin iloa nostattava kokonaisuus. Jossitteluun ei kannata turvautua, mutta jopa viime vuoden vauhdilla olisi ollut ainakin mahdollisuus luokan 4. sijalle, mikä olisi ollut toistaiseksi paras suoritus. Siksi heti ensimmäisellä erikoiskokeella hölmöily turhauttaa erityisen paljon, Pynnönen summaa kilpailun annin. 

Kuva: Pynnönen Racing tiedotus

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 139.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Topi Luhtinen 133 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 85 pistettä NHD (R5)
4. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 79.5 pistettä MikUA ()
5. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 66 pistettä ParkUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa