Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainen kruunasi hienon kautensa mestaruuteen

30.09.2019 / Jarno Saari

Lauantaina Turkuun päättynyt Ralli SM -kausi sai iloisen lopun Esa Ruotsalaisen ja kartanlukija Hannu Lammisen osalta. Kokenut kaksikko ajoi tasaisen varman kilpailun sijoittuen SM2-luokassa toiseksi, joka takasi heille luokan Suomen mestaruuden.
 
SM Salo-Turku Ralli käynnistyi Ruotsalaisen autokunnan osalta mallikkaasti perjantai-iltana, kun hallussa oli luokan johtoasema. Pitkä kisapäivä lauantai sujui varmistelun merkeissä, eikä mitään riskejä kannattanut ottaa voiton saavuttamiseksi.
 
Yhdeksän erikoiskokeen jälkeen SM2-luokan voittoon ajanut Ville Hautamäki oli 58 sekuntia Ruotsalaista nopeampi. Mutta mikä tärkeintä, sarjan loppupisteissä heidän keskinäinen järjestys oli Ruotsalaisen eduksi.
 
- Tavoitteena oli ajaa ehjä kilpailu. Toki piti sijoittua kolmen joukkoon, joka takasi varmuudella SM-tittelin. Varmistellen ajaminen ei todellakaan ollut helppoa, mutta keskittyminen täytyi pitää koko ajan huipussaan, Saarijärven UA:n Mitsubishi-kuljettaja kertasi.
 
Esa Ruotsalainen tiedosti kuluneen kesäkauden aikana, että alkukauden neljän voiton jälkeen mestaruuteen tulisi riittämään kakkos- ja kolmossijatkin.
 
- Olihan se tiedossa ilman laskukonettakin, että meidän piste-etumatka riittää, kunhan pääsemme viimeiset kisat hyvällä sijoituksella maaliin. Järkevällä taktiikalla ajettiin, ja onneksi kaikki pelasi tekniikan ja renkaiden osalta.
 
- Aiemmilta kausilta plakkarissa on himmeämpiä mitaleita, mutta tämä on meidän ensimmäinen mestaruus. Kausi päättyi nyt loistavasti, joten kiitokset kuuluvat rallitiimilleni ja meidän matkassa oleville yhteistyökumppaneille, Ruotsalainen iloitsi.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 139.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Topi Luhtinen 133 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 85 pistettä NHD (R5)
4. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 79.5 pistettä MikUA ()
5. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 66 pistettä ParkUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa