Facebook Twitter Email Pinterest

TGS Worldwiden kolmikko valmiina arktiseen koitokseen

14.01.2020 / TGS Worldwiden tiedotus

Ralli SM –sarja alkaa tutusti Rovaniemen maisemista. Tulevassa viikonvaihteessa lähtöviivalla nähdään monia mielenkiintoisia nimiä, mutta myös tuttuja ja menestyksekkäitä auto-kuljettaja –yhdistelmiä. 

Arctic Lapland Rally kerää joka vuosi ison katraan menestyksennälkäisiä kuljettajia, jotka lähtevät rohkeasti valloittamaan äärimmäisistä talviolosuhteistaan tunnettua kilpailua. 

TGS Worldwide –tiimin trio on valmistautunut tulevaan haasteeseen kukin tahollaan. Hallitsevana SM1 –luokan mestarina kauteen lähtee Teemu Asunmaa, joka tästä lähtien nähdään uuden evomallin ohjaimissa. 

- Hyvillä fiiliksillä lähdetään kauteen. Auto on uusi ja mieluinen. Isoja eroja en vanhaan autoon vielä tuntenut. Olen aina pitänyt Arctic Lapland Rallyn erikoiskokeista, ja kohtuullisesti olemme aina täällä onnistuneetkin. Nyt on vieläpä todella nopea keli, kun lunta on aika vähän, myhäili vuonna 2017 kisan voittoon ajanut Asunmaa.

Hyppäyksen TGS-tiimiin ja ŠKODA Fabia R5-auton rattiin teki myös Emil Lindholm, toisen polven autourheilija, joka on päässyt maistamaan yhteistyötä tehdastiimin kanssa testityön merkeissä. Lindholm tiedetään nopeaksi kuljettajaksi, ja nyt hänellä on myös yleiskilpailun voitto puolustettavanaan. 

- Testiä emme paljoa ehtineet ajaa, mutta pohjoisessa kävimme sen verran ajamassa, että fiilis uuteen autoon on hyvä. Uusi Skoda on edellistä vähän parempi kaikilla osaalueilla. Menestyminen ei jää ainakaan autosta kiinni, jutteli SM1 –luokan viime vuonna Rovaniemellä voittanut Lindholm.

Mikko Heikkilä osoitti jo viime kesänä ajamassaan Riihimäen-osakilpailussa sen, mikä on miehiään. Vähäisestä nelivetokokemuksestaan huolimatta Heikkilä himoitsee yleiskilpailun kärkisijoja. 

- Tiet vaikuttaisivat olevan aika hyvässä kunnossa, sillä pohja on hyvässä jäässä. Erityisesti Kemijärven seudun pätkät ovat tosi hienoja. Auton puolesta on varmasti mahdollisuudet taistella kärkisijoista, ja sitä tietysti itsekin haluan, toista kertaa ralliin osallistuvat Heikkilä kertoi.

Kuva: Hannu Rainamo / Skoda Suomi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 70 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 70 pistettä NHD (R5)
3. Eerik Pietarinen / 35 pistettä (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 28 pistettä SaarUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Matti Kangas 27 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa