Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Pajarille uusi kartturi ennen Junior WRC-kauden alkua - kyytiin hyppää kokenut MM-rallikävijä

22.01.2020 / Sami Pajarin tiedotus

Viime viikonloppuna Arctic Lapland Rallyssa kautensa SM3-luokan kakkossijalla aloittanut Sami Pajari, 18, lähtee tulevaan JWRC-kauteen uuden kartturin kanssa. Nuotteja Pajarille tulee lukemaan mm. 31 MM-rallissa kartturina toiminut Marko Salminen.

Viime vuonna Flying Finn Future Star -tittelin voittanut Pajari sai palkinnon myötä ajopaikan JWRC-sarjaan sekä 90 000 euron tukipaketin kilpailun yhteistyökumppaneilta M-Sportilta, Pirelliltä sekä AKK:lta. Tällä kaudella JWRC-kilpailujen lisäksi Pajari osallistuu myös kotimaan Ralli SM-sarjan kilpailuihin.

Helmikuun 13.-16. Ruotsissa ajettava MM-ralli toimii JWRC-sarjan avauskisana, joka on samalla Pajarin ensimmäinen MM-ralli ulkomailla ja toinen ylipäätään, kun takana on vain viime vuoden Suomen MM-ralli. Kartturiksi hyppäävällä Salmisella on sen sijaan kokemusta MM-rallipoluista rutkasti ja Ruotsistakin jo kolmelta kerralta, viimeisimmän ollessa Teemu Sunisen kanssa viime vuodelta. Palkintokaapista Salmiselta löytyy mm. neljä Suomen mestaruutta ja yksi Britannian mestaruus.

- Jokusen kilometrin olen ehtinyt olemaan Samin kyydissä, kun viime syksynä kävin pikaisesti testeissä istumassa kyydissä. Vaikka muutamasta kilometristä olikin vaan kyse, niin kyllä Sami teki heti vaikutuksen ajotaidoillaan. Potentiaalia siis löytyy ja kun kaveri on vielä todella fiksu ja halu kehittyä on kova, niin uskon, että saadaan yhteistyö pelaamaan oikeinkin hienosti. Innolla odotan tulevia haasteita ja toivottavasti pystyn omalla kokemuksellani auttamaan nuorta miestä eteenpäin uralla, Salminen kommentoi ennen uusia haasteita.

Junior WRC -sarja käsittää Ruotsin MM-rallin lisäksi kilpailut Italiassa, Suomessa, Saksassa ja Walesissa. JWRC-kisojen lisäksi Pajarilla on tarkoituksena ajaa myös kotimaan SM-ralleja, joista ensimmäinen on luvassa viikkoa ennen Ruotsin MM-rallia Mikkelissä, SM Vaakuna-Rallissa, jos keliolosuhteet sallivat ajamisen.

- Olisihan se hienoa jos saataisiin Markon kanssa yksi täysimittainen kisa ajettua ennen Ruotsin MM-rallia mutta varmasti ainakin ajetaan jotain testiä ja tehdään nuottireeniä, Pajari kertoo.

Pajarin kartturina viime viikonloppuna Tunturirallissa ja edellisellä kaudella toimineesta Antti Haapalasta Pajarilla ei ole kuin hyvää sanottavaa.

- Antti on todellinen ammattilainen ja haluankin kiittää häntä ja toivottaa onnea tuleviin koitoksiin. Meillä sujui hommat kabiinissa hienosti yhdessä, todisteena siitä esimeriksi viime vuoden SM3-luokan mestaruus. Mutta tosiasiahan on se, että MM-ralleissa kokemus on valttia ja sitä Marko tuo roppakaupalla lisää, se on ihan selvä, Pajari päättää.

JWRC kalenteri kaudelle 2020

1. Ruotsi 13.-16.2.
2. Italia 4.-7.6.
3. Suomi 6.-9.8.
4. Saksa 15.-18.10.
5. Wales 29.10-1.11.

Sami Pajari somessa

FACEBOOK: https://www.facebook.com/samipajariofficial/
INSTAGRAM; https://www.instagram.com/samipajariofficial/
TWITTER: https://twitter.com/samipajari

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 52 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 45 pistettä NHD (R5)
3. Eerik Pietarinen / 35 pistettä (R5)
4. Mikko Heikkilä / Arto Kapanen 19 pistettä MäntsMK (R5)
5. Jukka Kasi / Henri Ania 18 pistettä Laihian UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa